Medi ambient

Regeneraran l'àrea de la Mariola afectada pel foc de juliol

La Conselleria d'Infraestructures i Medi Ambient treballarà de manera conjunta amb els ajuntaments que formen part del Parc Natural de la Serra

La Conselleria d'Infraestructures i Medi Ambient treballarà de manera conjunta amb els ajuntaments que formen part del Parc Natural de la Serra Mariola per regenerar les zones afectades per l'incendi declarat el juliol passat, i que va calcinar una superfície aproximada de 498 hectàrees dels termes de Cocentaina, Alcoi i Banyeres de Mariola, així com de Bocairent.

A través d'un comunicat, la Generalitat ha assenyalat que aquesta col·laboració ha estat acordada durant la celebració el dimarts passat de la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Mariola, en la qual també s'ha decidit configurar una mesa de treball a fi d'analitzar els plans d'emergència de cadascun dels municipis i actualitzar els programes d'evacuació pertinents.

A més, els consistoris d'Alcoi i Cocentaina, junt a tècnics del parc natural i propietaris de terrens afectats per les flames, es coordinaran per realitzar les labors de retirada de fusta, així com les accions de regeneració necessàries a la zona cremada.

L'incendi es va declarar a mitjan juliol passat en el paratge de Mas de la Cova, en la localitat de Cocentaina, i va afectar a una superfície aproximada de 498 hectàrees, en estendre's als municipis d'Alcoi, Banyeres de Mariola i Bocairent. En concret, van ser calcinades 241 hectàrees de matoll, quasi 197 d'arbrat, més de 56 de conreus abandonats i altres 3 de terreny no forestal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona