Medi ambient

medi ambient

Retiren més de quatre tones de residus al Daró

Una acció va aplegar ahir una trentena de voluntaris

Van treure sobretot runa, però també plàstics i mobles

Cap a una trentena de persones van participar ahir al matí en una acció de neteja i millora de l'entorn natural del Daró i els seus voltants, a l'altura de Cruïlles. Es van recollir 4.000 quilos de runa de construcció, i uns 200 quilos d'altres tipus de residus, com envasos, plàstics, olis de motor de cotxe, pintures matalassos i mobles. La neteja es va fer tant a la llera del riu com en boscos dels voltants, on es va trobar bona part de tota la brossa, que després es va enviar cap a la deixalleria de la Bisbal d'Empordà.

L'acte el va organitzar la Fundació Catalana de Prevenció de Residus i Consum Responsable, l'Associació Retorna i el Consorci de les Gavarres, amb el suport de l'ADF i l'obra social de Caja Madrid. L'acció s'emmarca dins la campanya Desembruta, i és la primera que es fa a Catalunya. Segons Rosa Garcia, de la Fundació, “hem triat el Daró per la importància de l'espai, i sabíem que hi havia punts amb molta runa”. Garcia ha animat els ciutadans a denunciar els abocaments incontrolats a través d'una aplicació per a mòbils que han creat. El gerent del Consorci Oriol Armet va destacar que una de les amenaces de les Gavarres són aquests abocaments incontrolats: “Viuen 300.000 persones al voltant del massís, i cal que la població se sensibilitzi.” Un dels problemes no és només la runa sinó també els residus de jardineria, que fomenten l'entrada d'espècies invasores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.