Medi ambient

medi ambient

Teredo Oils no té llum verd per fer ‘fracking' a Riudaura

L'empresa només ha demanat permís per investigar si hi ha hidrocarburs

No pot fer res sense permís

L'empresa d'hidrocarburs Teredo Oils Limieted no ha demanat permís a la Generalitat per extreure gas a Riudaura amb la tècnica de la fracturació hidràulica (fracking). Només per fer investigació per determinar si n'hi ha o no. Qualsevol moviment que vulgui fer sobre el terreny ha de tenir el vistiplau dels propietaris, de l'Ajuntament, del Parc Natural de la Garrotxa i de la Generalitat, segons va aclarir ahir el director general de Mines i Seguretat Industrial, Josep Canós, a la delegació institucional garrotxina amb qui es va reunir. Hi havia el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Berga; i els alcaldes de Riudaura i la Vall d'en Bas, Eulàlia Massana i Miquel Calm, respectivament. La reunió és fruit de l'acord pres en l'últim ple del Consell Comarcal, en què es va acordar la posició contra el mètode extractiu del fracking i es va demanar a la Generalitat una moratòria en la concessió de permisos per a la investigació d'hidrocarburs. En la reunió, també hi havia el subdirector general de Mines i Protecció Radiològica, Francesc Sabio.

Canós i Sabio els van informar que Teredo Oils Limited va demanar permís a Mines el març de l'any passat per investigar al quadrant anomenat Ripoll per determinar si hi ha hidrocarburs –gas i petroli–, el qual abasta la vall del Ges (Osona) i el Baix Ripollès i la Vall d'en Bas, Riudaura i Olot. A l'octubre se li va concedir aquest permís, cosa que li dóna dret a investigar i li dóna preferència en l'explotació dels hidrocarburs, si el govern espanyol ho considera d'interès estratègic. Els responsables de Mines van deixar clar que l'empresa està obligada a presentar un pla de treball anual per a cadascun dels sis anys que dura el permís, cosa que no ha fet per a aquest 2013. A més, van remarcar que, qualsevol actuació que vulguin realitzar sobre el terreny, per petita que sigui, ha de tenir els permisos de totes les administracions implicades. En aquest sentit, van reconèixer que les marques que l'empresa ha fet suposadament en alguns arbres són il·legals, i per això van informar que es reuniran amb els responsables de Teredo Oils per deixar-los clar com es fan les coses a Catalunya. En tot cas, les primeres proves que s'haurien de fer són sísmiques, i aquestes no haurien de comportar cap impacte ambiental –es fan amb aparells electrònics.

LA FRASE

Mines no informa sobre aquests permisos, però li hem recordat que som un municipi molt petit
Eulàlia Massana
alcaldessa de riudaura

Un poble petit que vol suport

Si mai s'arriba a voler fer l'extracció de gas a Riudaura, l'empresa haurà de tenir molts permisos. Per això i pels sis anys d'investigació, els responsables de Mines es van posar a la disposició dels alcaldes afectats i del Consell Comarcal. L'alcaldessa de Riudaura els havia demanat suport recordant-los que són un municipi molt petit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona