Medi ambient

MEDI AMBIENT

El PSC, amb els anti-‘fracking' de Riudaura

Pels socialistes, és urgent que es debati el pla d'energia de Catalunya

L'alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana, i membres de la plataforma contrària a la fracturació hidràulica (fracking) del municipi van reunir-se ahir amb els parlamentaris del PSC Àlex Sàez i Jordi Terradas, que van donar-los el seu suport perquè comparteixen els seus temors per les conseqüències mediambientals i socials que pot comportar aquest mètode d'extracció d'hidrocarburs. Els dos representants socialistes consideren, entre altres qüestions, que les administracions i les empreses han de ser transparents a l'hora d'informar dels projectes, i que, mentre una comissió d'experts no es pronunciï sobre el cas, se suspenguin les concessions per investigar el subsòl i s'apliqui una moratòria als permisos atorgats (es deixin en suspens), un dels quals afecta Riudaura. Sáenz i Terradas van recordar que Catalunya té pendent de debatre el pla d'energia, el qual consideren urgent. En aquest sentit, van recalcar que el PSC és del parer de deixar el model energètic actual, basat en els combustibles fòssils, i apostar per les energies renovables. La delegació del PSC és la tercera de grups parlamentaris catalans que els darrers dies s'han trobat amb Massana per donar-li suport. Anteriorment havien anat a Riudaura ERC (el partit de l'alcaldessa) i ICV-EUiA.

ICV recorre a Europa

De la seva banda, l'eurodiputat d'ICV-EUiA, Raül Romeva, ha reclamat la intervenció de la UE en el cas dels permisos atorgats per fer fracking a Osona, el Ripollès i la Garrotxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona