Medi ambient

medi ambient

El PP, CiU i UPD refusen la prohibició del ‘fracking' a l'Estat

Teresa Jordà (ERC) ho atribueix a “l'Espanya ultraliberal i espoliadora”

El govern del PP va rebutjar, juntament amb CiU i UPD, la proposta de prohibir el mètode de fractura hidràulica a tot l'Estat per investigar i extreure hidrocarburs realitzada per la diputada d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Teresa Jordà. Durant la seva intervenció, Jordà, amb una samarreta de la plataforma contra el gas a Riudaura, va explicar que en el fracking s'utilitzen substàncies tòxiques catalogades com a cancerígenes i que provoca la contaminació d'aqüífers i de les vides que en depenen, així com l'alteració d'importants ecosistemes. “L'Espanya centralitzadora, ultraliberal i espoliadora imposa el seu autoritarisme en pobles com els de la Garrotxa i el Ripollès”, va afirmar, reclamant per a ells el dret i el deure de practicar la insubmissió i la resistència. “Per què s'imposa el fracking a l'Estat espanyol? És que les grans empreses que se'n beneficien també els financen els seus sobresous?”, va etzibar.

El portaveu d'ICV al Parlament, Joan Herrera, va ser a Riudaura i es va comprometre davant la plataforma anti-fracking a impulsar una moratòria fins que la comissió creada per estudiar el tema no hagi pres una decisió. A banda d'això, va dir que exigirà que hi siguin els ajuntaments afectats, plataformes i experts. Va assegurar que si és així, el resultat serà la prohibició d'una tècnica vetada ja a molts països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona