Medi ambient

medi ambient

Teredo Oils ja no pot buscar gas a Riudaura

La Generalitat deixa sense efecte l'autorització perquè no ha presentat el pla de treball preceptiu

La plataforma contra el ‘fracking' demana prudència

El Departament d'Empresa ha decidit deixar sense efecte l'autorització atorgada a Teredo Oils, tal com li havia reclamat la plataforma contra el fracking de Riudaura, perquè no ha presentat el pla de treball anual preceptiu que ha de ser autoritzat per la Direcció General d'Energia, Mines i Seguretat Industrial. El departament ha iniciat el corresponent procediment d'extinció del permís i l'empresa té quinze dies per presentar-hi al·legacions. Si no ho fa o si aquestes al·legacions no justifiquen l'incompliment de les obligacions de l'empresa, l'extinció serà ferma.

El permís Ripoll autoritzava l'empresa Teredo Oils Limited a investigar l'existència d'hidrocarburs en una àrea de 51.200 hectàrees de la Garrotxa, Osona i el Ripollès. A Riudaura és on l'empresa estava a punt de negociar amb els propietaris dels terrenys. L'alcaldessa, Eulàlia Massana (ERC), ha afirmat que s'ha guanyat una batalla, però no la guerra. “Hem aturat aquest permís i hem fet reflexionar que les coses no es poden pensar des del desconeixement”, ha indicat. La presidenta de Junts per Riudaura, Blanca Gómez, ha dit que estan molt contents, però ha demanat prudència fins que no passin els quinze dies que l'empresa té per presentar al·legacions.

A la Garrotxa, en estat d'alerta

La decisió del Departament d'Empresa arriba poques hores després que el Consell de la Garrotxa hagi anunciat que vol estar preparat per si cal frenar les investigacions d'hidrocarburs que Teredo Oils vol fer a Riudaura. El president, Joan Espona (CiU), va explicar al ple de dijous, quan li ho va preguntar Esquerra, que han recollit tota la informació mediambiental sobre el cas. A més, Espona va dir que, fins ara, tot s'ha fet de paraula, cosa que no passarà d'ara endavant. Per això, els nous passos administratius que es facin tindran el suport dels serveis tècnics i jurídics de la Diputació i del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública. “Nosaltres no volem fer brindis al sol, sinó estar al costat dels ajuntaments afectats”, va indicar Espona. Presència publica demà un dossier sobre el fracking.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona