Medi ambient

Medi ambient

Corrandes contra el ‘fracking'

El grup de música tradicional Randellaires del Ripollès crea una cançó contra l'explotació dels hidrocarburs que hi ha al subsòl del país

Teredo Oils es reuneix amb la direcció general de Mines

L'oposició al fracking s'ha fet cançó. Poesia, música i cultura inspirada en el privilegiat paisatge garrotxí, en concret el de Riudaura, per intentar aturar les investigacions per trobar gas de pissarra al subsòl d'aquest municipi i la seva explotació. L'ha creat Miquel Grifell, un veí de Riudaura que és membre del popular grup de música tradicional del Ripollès Randellaires. Precisament aquest grup l'ha gravat i la va difondre en el marc de la passada edició de la Fira de les 40 Hores de Ripoll, en una parada de la Plataforma Antifracking del Ripollès. Grifell ha creat la cançó a partir d'un interludi musical, també creat per ell mateix, per a una altra cançó tradicional del repertori dels Randellaires. Es tracta de la Cançó d'en Pau Gibert. Ha posat lletra, doncs, a aquest interludi. Aquesta lletra és molt eloqüent. Qualifica de “reventa-rocs” l'empresa d'hidrocarburs que ha demanat permís per fer les prospeccions, Teredo Oils Limited. Diu que ha vingut a buscar un nou or. Dels estaments polítics, en critica que s'han tornat “a vendre la terra per quatre duros”, i afirma que “la natura, com tantes altres vegades, no interessa”. Hi ha una tornada que diu: “Riudaura junts per la terra, Riudaura junts és la guerra [...]. Si som tots un, ningú no ens atura.” La cançó es pot escoltar al web www.elpuntavui.cat.

De fet, la cançó s'interpretarà en el concert que Junts per Riudaura, la plataforma contra el fracking creada pels veïns d'aquest poble, ha organitzat per al 6 d'abril que ve. Se n'han compost unes quantes més, totes amb missatges proteccionistes o bé d'exaltació de l'entorn natural i també contraris a aquesta tècnica d'investigació i d'extracció d'hidrocarburs. Les interpretaran un grup de músics del poble que no són pas una formació musical estable.

Reunió empresa-Generalitat

Representants de Teredo Oils i de la direcció general de Mines es van reunir ahir al matí per tractar sobre l'expedient d'extinció del permís per investigar hidrocarburs al quadrant Ripoll, on hi ha Riudaura. Mines el va obrir perquè Teredo Oils no havia presentat alguns documents com el pla anual d'actuacions. Només en va transcendir que havia estat una reunió de treball i que no hi havia canvis significatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona