Medi ambient

medi ambient

Riudaura Junts vol ser a la comissió del ‘fracking'

Demanarà que hi hagi tècnics en la matèria que siguin més imparcials que els que es proposen

L'alcaldessa de Riudaura vol que li diguin per escrit que el permís per buscar gas està anul·lat

La plataforma de Ridaura contra la fracturació hidràulica, el fracking, vol tenir representació a la comissió assessora que ahir va acordar crear el Parlament de Catalunya per conèixer a fons aquesta tècnica d'investigació i d'extracció d'hidrocarburs. Riudaura Junts manté que, en aquesta comissió, hi hauria d'haver també experts en la matèria que fossin imparcials. En aquest sentit, temen que bona part dels tècnics que hi vol la Generalitat hagin treballat per a empreses que fan fracturació hidràulica. D'aquest parer és l'alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana (ERC), que té recels també respecte de la moratòria dictada pel govern català sobre el fracking i de l'anul·lació del permís. Per això, ha reclamat a Mines de la Generalitat que li confirmi per escrit l'anul·lació del permís Ripoll, pel qual la petroliera Teredo Oils Limited podia investigar si hi havia gas de pissarra a Riudaura. També li dóna dret a investigar en altres municipis d'Osona, la Garrotxa i, sobretot, del Ripollès.

La presidenta de la plataforma contra el fracking de Riudaura, Blanca Gómez, s'ha manifestat molt decebuda i ha lamentat que semblava que la proposta de llei per prohibir la fracturació hidràulica hagués fracassat perquè l'havia presentat ICV. Per això, va insistir que potser hagués estat millor fer-ne una de conjunta.

Ara, representants de la plataforma s'han de reunir amb els dels partits polítics amb representació en el Congrés dels Diputats, el proper 8 de maig, per exposar-los la seva posició. A part, confien també a poder reunir-se a Brussel·les amb eurodiputats per fer-los arribar les seves inquietuds.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona