Medi ambient

MEDI AMBIENT

Els pobles afectats pel parc eòlic de Ventalló recorreran als tribunals

Els alcaldes es van reunir abans-d'ahir per concretar el recurs contra Empresa i Ocupació

Convidaran a participar-hi Salvem el Terraprim

Quatre dels cinc alcaldes afectats pel parc eòlic de Ventalló van participar dimecres al vespre en una reunió que es va fer a l'ajuntament de Ventalló, en què es va decidir que interposarien un recurs contenciós administratiu contra la conselleria d'Empresa i Ocupació pels permisos concedits a l'empresa Enel Green Power España per fer un miniparc eòlic a la serra de Ventalló. A principi de la setmana vinent s'acabaran de concretar els termes del contenciós, al qual podria afegir-se l'entitat conservacionista Salvem el Terraprim.

La decisió de presentar un recurs contenciós administratiu per intentar tombar els permisos d'Empresa i Ocupació s'ha pres perquè a final de mes d'acaba el període previst per presentar-lo.

L'oposició al miniparc eòlic de la serra de Ventalló va començar el juliol passat, quan van descobrir que la conselleria havia acabat de tramitar els permisos d'aquesta instal·lació que es creia aturada des de feia temps. En aquell moment els alcaldes de Ventalló, la Tallada d'Empordà, Viladamat, Bellcaire i Albons es van reunir per escenificar una posició conjunta de clara oposició que inicialment van fer arribar a la Generalitat a través de Santi Vila, que encara era en aquell moment alcalde de Figueres. Vila llavors va mostrar el seu suport a la queixa adduint que aquest tipus d'instal·lacions haurien d'anar al corredor de comunicacions tal com havia decidit el consell d'alcaldes comarcal.

LA DATA

30.04.13
Termini.
El període màxim de presentació d'un recurs contenciós administratiu s'acaba a finals de mes.

LA XIFRA

68
metres
és l'altura de cadascuna de les estructures dels molins prevista en el projecte presentat.

Deu molins de 2 MW cadascun

La definició com a miniparc de la instal·lació que està prevista en el projecte de l'empresa promotora no impedeix que als cinc pobles directament o indirectament afectats els preocupi –i molt– la seva aprovació, perquè s'està parlant d'unes torres d'acer de 68 metres d'altura amb un rotor de tres pales de 90 metres. Els dos pobles més afectats directament serien Viladamat i Ventalló, que es repartirien els molins a mitges. Els altres pobles estarien afectats per les línies de connexió de la planta amb la subestació elèctrica que, en aquest cas, és a Bellcaire d'Empordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona