Medi ambient

medi ambient

Nou intent per fer una gossera a l'antic abocador dels Àngels

L'Ajuntament ha aprovat el projecte de la protectora del Gironès, però cal el vistiplau de la Generalitat

La protectora d'animals del Gironès ha tornat a presentar el projecte que pretén reconvertir l'antic abocador de la muntanya dels Àngels de Girona en una protectora per a animals. És un nou intent de l'entitat després que en els projectes precedents la Generalitat sempre ha denegat l'establiment d'aquesta activitat perquè s'ubica en una zona PEIN.

L'Ajuntament de Girona va aprovar en la junta de govern de divendres passat de manera inicial el projecte de la protectora del Gironès, on s'incorpora el projecte d'impacte ambiental.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Sostenibilitat de Girona, Jordi Fàbrega, assenyala que el govern municipal “veu bé el projecte i no hi ha cap problema perquè es pugui fer, però cal esperar la resposta de la Generalitat”.

Les reserves del govern municipal s'expliquen perquè el govern català ja ha tombat en diverses ocasions el projecte perquè l'antic abocador dels Àngels pugui adaptar-se i acollir-hi una protectora d'animals. L'última negativa al projecte data de l'any 2011, quan l'executiu català no veia de bon ull que s'instal·lés una activitat en zona PEIN, així com les complicacions que causaria si es produís un incendi forestal a la zona.

La protectora ha introduït modificacions als projectes precedents per aconseguir rebre finalment el vistiplau i que permetin la instal·lació de l'activitat en aquest paratge natural. Des de l'Ajuntament, Fàbrega indica que el projecte seria bo per Girona “perquè evitaria que haguéssim de portar els gossos que recollim a la protectora de Figueres, com fem en l'actualitat”. La protectora del Gironès es troba de manera provisional en uns terrenys a Santa Coloma de Farners i en l'actualitat compta amb uns 90 animals.

L'entitat no accepta ara més gossos esperant que pugui resoldre's la provisionalitat i puguin disposar del vistiplau per fer el projecte als Àngels. En el moment de la compra, al 2008, ja es va fer el moviment de terra i l'adequació.

LA DATA

21.01.2011
Va ser la data
que la Generalitat va denegar el permís a la protectora per situar-se en espai PEIN i pel risc d'incendi.

LA XIFRA

90
animals
custodia ara la protectora del Gironès, i no agafa més gossos ni gats fins que es resolgui la provisionalitat.

La compra data de l'any 2008

L'entitat protectora va adquirir la finca d'uns 42.000 metres quadrats a principi de l'any 2008, quan una ordre judicial obligava a abandonar les instal·lacions que tenien a Sant Jordi Desvalls. En aquell moment, la protectora disposava de gairebé 300 animals i s'havia parlat d'una inversió de 700.000 euros per adequar l'espai.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona