Medi ambient

Un equip de voluntaris recupera a Albaida paisatge del terme

Un total de set voluntaris participaren de la primera jornada de treball organitzada

La segona acció del grup està prevista per al dia 18 de maig i s'espera la participació de més voluntaris

A les 8.30h del matí del dissabte 11 de maig, un grup de set voluntaris es reuniren a l'antiga fàbrica de Vila Vila, al centre de la ciutat, per tal d'iniciar els treballs de la que seria la primera jornada de trobada del recentment constituït “Grup de Voluntariat Medi Ambiental d'Albaida”.

Els voluntaris recolliren en la seu de les Brigades de Serveis Municipals les ferramentes adients i, junt amb les que portaren cadascú de sa casa, varen començar el desbrossament i condicionament dels entorns de la Cova El Vall, un lloc històric de la població, tal com s'havia acordat per a aquesta primera jornada.

El grup de voluntariat estava format per persones de diferents edats des de joves de menys de 20 anys fins a jubilats. Els voluntaris es varen organitzar en dos xicotets grups, per tal de ser més operatius.

D'aquesta manera, els membres del primer grup centraren la seva acció en els voltants immediats de la Cova, així com en l'escala i la porta d'eixida de la mateixa, donat que estaven en un estat molt precari, amb grans matolls de brossa que impedien fins i tot accedir a la zona des de la pròpia Cova.

El segon grup de voluntaris varen centrar el seu treball en la senda que porta al riu des de la Cova, que també es trobava molt degradada, per la manca de manteniment i dedicació. En les llavors de desbrossament també es varen trobar cadires, borses de plàstic, llaunes de beguda i d'altres deixalles que contribuïen a donar un aspecte molt deteriorat a la zona.

Tota aquesta brutícia fou retirada pels voluntaris, que consideraren una manca de civisme el fet que hi haja gent que abandone aquestes coses en la natura.

A més i en vistes de conservar millor la zona del riu Albaida, l'Ajuntament durà a terme en els propers dies la notificació corresponent als titulars de parcel.les properes al riu, per tal de recordar-los l'obligació establida per llei que tenen de mantenir en condicions de neteja, salubritat i ornat públic les seves propietats, amb la qual cosa amés es contribueix a tenir un entorn més saludable en la població i a deixar una imatge més neta i adequada de l'entorn del riu.

Segona jornada

Per a la segona jornada de treball, que serà el proper dissabte 18 de maig a les 8.30h, ja han confirmat l'assistència a més dels 7 participants en la primera, algunes persones més, fins i tot algunes dones que han valorat molt positivament la iniciativa i volen sumar-se a la mateixa, aportant cadascú el millor que puga, segons les seves possibilitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona