Medi ambient

Medi ambient

Defecacions amb bandera

CONSCIÈNCIA

El govern de Vilablareix col·loca fins divendres un senyal al costat de les cagarades dels gossos perquè els amos reconsiderin l'actitud

Agents de la brigada municipal enganxaran cada dia una dotzena de cartells

A Vilablareix hi ha uns 2.800 habitants i 216 gossos censats. Però alguns amos d'animals de companyia no fan el que toca. Per això el govern municipal ha decidit fer una campanya cridanera perquè els amos incívics reflexionin. Des d'ahir i fins divendres, operaris de la brigada municipal penjaran una dotzena de banderes (de color groc fluorescent o taronja) cada dia allà on hi hagi alguna defecació d'animal. A Vilablareix, pretenen apel·lar a la consciència dels amos incívics. “Els propietaris sempre solen fer el mateix recorregut i volem que quan passin pel mateix punt allà on van deixar l'excrement de l'animal vegin també la bandereta”, explica l'alcalde de Vilablareix, David Mascort, d'ERC, que també sol passejar el seu gos pel poble.

La iniciativa forma part de la Setmana Cívica. Avui a la tarda hi haurà una vela al davant de l'ajuntament per animar els veïns a censar el gos. Demà a la tarda hi haurà l'hora del conte L'adopció d'en Tro a la biblioteca, i dijous al vespre, al centre cultural Can Gruart, una xerrada amb un educador i assessor caní. Ahir el batlle i la regidora de Salut i Serveis Socials, Sònia Ruiz, van explicar el pla amb l'ajut de dos membres de la brigada municipal.

El govern de Vilablareix fa campanyes de conscienciació durant tot l'any i ara clava banderetes al carrer. Sònia Ruiz explica com va sortir la iniciativa. “Un dia, pensant la manera d'eliminar les defecacions del carrer amb les tècniques del servei municipal, vam tenir la idea de conscienciar la gent que la feina que no fa el propietari [del gos] l'ha de fer després la brigada municipal”, diu l'edil de Salut i Serveis Socials.

“No els sembla malament”

Estalviar feina al personal de la brigada municipal és un dels objectius de la campanya. “Volem un poble net!”, “Recull-me” i “Llença'm al rebuig” són alguns dels lemes de les banderetes. L'alcalde lamenta que una part de la feina de la brigada sigui netejar les deposicions dels animals. Mascort fa un símil amb el que solen demanar els pares als fills quan són a la via pública. “Això és com si els nens passegessin i els vingués de gust defecar al mig del carrer. Ningú no ho trobaria bé, però quan ho fan els gossos als seus propietaris no els sembla malament, que ho facin. Per això hem de fer campanyes constants perquè recullin el que fan els seus animals”, afirma Mascort.

El govern de Vilablareix penjarà una dotzena de banderetes al dia perquè millori la sensibilitat dels amos dels gossos. El fet que l'Ajuntament no tingui policia municipal dificulta el compliment estricte de les ordenances municipals, que ja preveuen una sanció per al comportament incívic. “Hauríem de fer una campanya amb l'ajut dels Mossos i això és més difícil”, explica Mascort.

Censar un gos val 10 euros. La taxa s'ha de pagar una sola vegada. Quan l'amo de l'animal fa el pas, els tècnics municipals li regalen un os de plàstic amb bosses per recollir els excrements del gos. “Els últims anys ha millorat molt”, admet Mascort. El govern local espera eliminar els excrements de Can Gruart i de la llar d'infants Farigola.

10
euros
val inscriure el gos en el registre de l'Ajuntament.
216
gossos
censats hi ha a Vilablareix. Hi ha propietaris que tenen més d'un animal i d'altres que, en canvi, no han pagat la taxa municipal per tenir registrat l'animal, explica l'alcalde.
Poble lliure
Clavar banderes a tocar de la cagarada és una de les quatre iniciatives de la Setmana Cívica de Vilablareix. Hi ha actes des d'ahir i fins dijous. “Per gaudir d'un poble lliure de defecacions de gossos a la via pública”, es llegeix en un fulletó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona