Medi ambient

Acusen la Confederació del Xúquer de la proliferació de la mosca negra en Alzira

Se sol·licita una reunió urgent dels ajuntaments afectats amb les conselleries per a prendre mesures per a combatre la mosca negra i el mosquit tigre

Aquests insectes porten mesos causant molèsties als ciutadans d'Alzira i la Ribera, ja que des d'abans de l'estiu els corredors que utilitzen les pistes d'atletisme i cross, igual que les persones que corrien o passejaven per la murada ó i les zones verdes ja venien suportant estos insectes, les picadures i els mossos dels quals són dolorós i molt molestos, requerint en molts casos haver d'acudir a les urgències hospitalàries per al seu tractament.

Per a Comprpomís per Alzira, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, és responsable d'afavorir la proliferació de la mosca negra amb la seua desídia i falta d'inversions en la neteja del llit del riu Xúquer al seu pas per Alzira i, com a conseqüència d'això, els marges del riu disposen d'abundant vegetació i el llit colonitzat per plantes aquàtiques i subaquàtiques que són el medi ideal per a la reproducció de la mosca negra. Com sembla que així ha sigut.

Pel que fa al tractament i eradicació de la mosca negra, Compromís per Alzira assegura que cal demanar des de l'Ajuntament, responsabilitats i solucions urgents a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com a responsables de crear un problema sanitari i que siguen ells els que assumisquen les despeses del tractament.

Tant a Catalunya com a Aragó han patit en les ribera de les seues rius estes colonitzacions i tenen experiència en el seu tractament i és per això que hom pensa que cal utilitzar la seua experiència per a poder donar una solució efectiva i ràpida, a través dels insecticides biològics ja utilitzats per ells i la neteja del llit del riu, com fa anys que es demana.

Eradicar el mosquit tigre

Respecte al control del mosquit tigre és considera important la col·laboració de la població per eliminar els llocs potencials de cria. Aquesta espècie, necessita poca quantitat d'aigua per desenvolupar el seu cicle reproductor, i això fa que trobe bones condicions per a la reproducció en espais urbanitzats i de l'àmbit (plats sota testos, pneumàtics, piscines buides, fonts ornamentals, etcètera). En el cas d'Alzira hi ha alguns llocs amb aigua estancada que s'hauria de controlar entre ells els solars de Tulell amb obres no acabades on hi ha aigua acumulada i en el llit del barranc de la Casella al seu pas pel pont de Xàtiva, més els recipients que hi ha en els solars abandonats, en els camps i en els marges del riu.

Per a Compromís per Alzira, s'ha de realitzar una formació de tècnics municipals, una conscienciació de la ciutadania mitjançant l'edició de tríptics informatius en què es divulgue com actuar davant les picadures i mossos i com curar-les quan estes ja s'han produït.

Tot i això, el grup polític denunciant assegura que s'han de fer fumigacions en alguns punts per a controlar de manera urgent la població dels insectes adults, actuacions amb insecticides biològics en el llit del riu per a eliminar els ous i les larves de la mosca negra que estan submergits i on no son efectius els tractaments externs.

D'aquesta manera, s'espera que es cerquen les solucions en els qui ja han patit aquestes plagues abans i tenen experiència en el control de les mateixes i que estes solucions, es puguen posar en marxa el més ràpidament possible, ja que es pot convertir en un problema sanitari important.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.