Medi ambient

S'acusa el govern valencià de vendre territori al capital estranger

S'alerta de la possibilitat d'una nova bambolla urbanística a gran escala en la demarcació de Castelló

El coportaveu de Compromís en les comarques de Castelló, Carles Mulet, ha lamentat que el Consell continue sense marcar un rumb clar de quin vol que siga el model econòmic del País Valencià i es dedique ara a intentar vendre el territori al capital estranger en lloc de revertir els abusos urbanístics i optar per un model turístic sostenible i de qualitat, sense marcar cap punt d'inflexió en el model del formigó.

Mulet ha afirmat que experiències com la web impulsada pel Consell per a buscar compradors estrangers de les promocions immobiliàries, http://www.buypropertyinspain.org/, o les visites del conseller Buch a Rússia per buscar-hi inversors és ara, una volta ha fallat la política urbanística de fer del País Valencià la zona d'estiueig de tot l'Estat, intentar vendre-ho tot a inversors de tercers països, i on les operacions que s'estan olorant no són precisament de ciutadans europeus que busquen una segona residència, sinó d'operacions immobiliàries de grans grups, a gran escala, que busquen solament especular amb l'urbanisme, i “això no genera riquesa i ocupació sostinguda que trenque la temporalitat”.

En aquest sentit, el portaveu ecosocialista ha recordat que projectes com el macro PAI entre Cabanes i Orpesa, Marina d'Or Golf, de 18 milions de metres quadrats, el mateix promotor d'aquest va deixar clar que el seu màxim interés ja no era urbanitzar la zona, sinó vendre-la el més ràpid possible a capital estranger “en especial en les comarques de Castelló, si l'aposta ara és vendre-ho tot a grans capitals de tercers països, el que s'està fent és repetir l'esquema de la bambolla immobiliària que ens ha dut a aquesta crisi, però a una escala transnacional, i el risc que suposa desposseir els mateixos municipis de la titularitat del seu sòl; i la sensibilitat amb el paisatge, les persones i les necessitats reals, quan es juga a tan gran escala, desapareixen totalment” .

Per al també regidor de Cabanes “que ara la salvació siga continuar venent formigó, i grans actuacions, a grans lobbys russos, o dels països àrabs petroliers, de nou és i més que mai, pa per a hui i fam per a demà, i es demostra com no hi ha cap proposta del Consell ni per una economia productiva, ni per un model turístic de futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona