Medi ambient

La Plataforma Anti-Fracking alerta dels terratrèmols viscuts

L'organització diu que poden ser un joc de nens en comparació amb el que pot arribar a ser el Fracking

Des que van començar els treballs d'injecció de gas al dipòsit submarí de gas a Vinaròs, són més de 200 terratrèmols els que s'han enregistrant, arribant algun d'ells a magnituds que comencen a ser preocupants.

I es que la relació existent entre la formació geològica on es troba el dipòsit de gas Castor, és gairebé la mateixa que la resta del Maestrat: una falla.

Els treballs que es duen a terme al magatzem del Castor, consisteixen en injectar gas en estat líquid, a una pressió de treball de 241 atmosferes. Aquesta primera injecció de gas a pressió, es fa a una cavitat on hi havia una borsa de petroli, per la qual cosa, es pot entendre que podria tractar-se de la fase menys agressiva de la injecció, ja que tot i ser pressions força importants, es fa sobre una roca que conté molts porus buits on anteriorment estaven allotjats els hidrocarburs.

L'empresa promotora del projecte Castor, Escal UGS a través del Seu president, va confirmar la passada setmana que la relació entre la injecció de gas i els terratrèmols era evident i assumia l'autoria de molts d'aquests moviments sísmics.

Segons la Plataforma Anti-fracking, pot semblar d'un alarmisme exagerat, però cal recordar que les pressions a les que treballa el fracking poden arribar al triple que la Castor, i que no només es tracta d'una plataforma, si no que han demanat permís per a 195.000 hectàrees.

La detonació d'explosius al subsol i la posterior injecció de l'equivalent a unes 10 piscines olímpiques d'aigua, arena i més de 250 tones de contaminants en cada pou a unes pressions que podrien arribar a les 700 atmosferes, obliga a pensar que el Castor es un joc de nines en comparació al fracking.

Només en la fase d'investigació, Montero Energy vol obrir un mínim de 3 pous amb fracking, per la qual cosa el perill i risc dels terratrèmols que fins ara era considerat un factor quasi a no tenir en compte per part de les Administracions Públiques; a les darreres setmanes està agafant tal magnitud que, només per aquesta ja demostrada relació entre la injecció al subsol i terratrèmols, es fa necessari i obligatori rebutjar qualsevol treball al subsol que implique treballar en grans pressions.

Els tècnics que estudien els afectes del fracking asseguren que “ara, per desgràcia, tenim una altra prova irrefutable de la barbaritat que significa el fracking, i esperem que els representants polítics i tècnics que han de signar amb el seu nom i cognom l'aprovació o el rebuig a aquests projectes, ho facin pensant en el territori i les persones que l'habiten, doncs ja no podran al·legar desconeixement”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona