Medi ambient

MEDI AMBIENT

Renovació dels senyals de l'estany de Banyoles

El consorci que gestiona l'espai natural destina prop de 24.000 euros a unificar i millorar els indicadors

El Consorci de l'Estany de Banyoles canviarà els indicadors que té instal·lats a l'espai natural des del 2007 per uns altres de disseny més modern. Alhora, en posarà uns quants més en llocs on ara no n'hi ha. La renovació servirà també per unificar els senyals des del punt de vista estètic, ja que en l'actualitat n'hi ha de diversos models. El projecte té un pressupost de prop de 24.000 euros i disposa del suport econòmic de la Generalitat. “L'objectiu principal –han explicat els responsables del consorci– és facilitar informació sobre els valors naturals de la zona, la normativa d'usos i la localització de punts d'interès i serveis als usuaris de l'estany i el seu entorn.”

Pesca i bany

Una part dels indicadors (25) es referiran a la regulació de la pesca. La normativa obliga a senyalitzar on es pot practicar la pesca controlada i els llocs que estan declarats refugi de pesca, i en aquest aspecte, la senyalització que hi havia fins ara no era suficient. Uns quants indicadors tracten del bany, una pràctica que sovint es fa en llocs on no està permesa, i per això es vol que els senyals deixin ben clara aquesta restricció. La resta d'indicadors corresponen a itineraris per fer a peu o en bicicleta, o donen informació sobre la fauna i la flora de la zona. Una de les novetats serà un plafó panoràmic que es col·locarà al costat de l'oficina de turisme, situada en una pesquera. En total, es col·locaran 65 senyals, un nombre lleugerament superior a l'actual.

LA XIFRA

65
és el nombre
d'indicadors i plafons sobre usos, normes i la flora i la fauna que instal·laran a l'espai natural.

Enquesta als usuaris de l'espai

Des de fa unes quantes setmanes s'està distribuint una enquesta per conèixer el perfil dels usuaris de l'espai natural de l'estany de Banyoles, així com la seva opinió respecte de diverses qüestions, com ara la gestió de la zona. També se'ls pregunta pel grau de coneixement que tenen de les espècies invasores i del projecte que s'ha executat els darrers anys per eliminar la fauna i flora que no és pròpia de l'estany i substituir-la per espècies autòctones. Les dades que s'obtinguin es compararan amb les d'una enquesta similar feta el 2010, abans de començar a executar el projecte esmentat. La consulta actual s'està enviant per correu electrònic, després que el cap de setmana passat es va repartir en paper durant la Festa de l'Estany. També es distribuirà en escoles de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona