Es recupera a Torrent una font de fa més de 400 anys

En la seua restauració s'han invertit 3000 euros i s'editarà una guia per divulgar la seua història i funció

Mig centenar de veïns i veïnes del Mas del Jutge, han assistit a la inauguració de la restaurada Font de Sant Lluís Bertran, una infraestructura en la qual l'ajuntament de la vila ha invertit 3.000 euros en la seua recuperació que data de 1580 i que s'hi troba a la vora del pont de Sauri del segle XVII.

En la recuperació del paratge, han treballar una desena de joves integrants del taller de peó forestal, coordinats pels tècnics del Consell Agrari Municipal.

Ni què dir té que, per als residents del Mas del Jutge, aquesta font i el seu voltant, constitueixen un paratge ben estimat i és ara quan recupera la fesomia que tenia a primeries del segle XX.

Fa anys que aquesta font no rajava i les canyes tapaven el que era un dels brolladors més importants de la ciutat de Torrent. Ara, amb les obres iniciades, s'hi veu la recuperació de l'entorn natural; una recuperació que s'hi completarà amb una xicoteta zona d'esbarjo.

Aquesta actuació recuperadora, començà amb la restauració dels Arquets i el Clot de Bailon ara fa un temps, amb la idea general de reprendre el patrimoni etnològic, mediambiental i cultural de la ciutat. És per això que la regidoria de Medi Ambient de la municipalitat torrentina, ha pensat a editar unes guies que recolliran els caminals, les fonts i els paratges considerats d'interés natural, perquè siguen coneguts i estimats per tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.