Medi ambient

L'alcalde de Morella exigeix al ministre Soria que no pose en perill les energies renovables

Des del consistori morellà es critica el nou Reial Decret que pretén aprovar el ministre, que eliminaria les primes a les renovables

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha criticat al ministre Soria per plantejar un Reial Decret, que si es duu a terme, pot perjudicar de forma molt important al sector de les energies renovables del país.

El primer edil no entén “en què pensa el Govern, ja que eliminar les primes a les renovables suposa entre un 20% i un 50 % menys d'ingressos per al sector, el que pot derivar en l'eliminació de llocs de treball, reducció de ingressos econòmics en el territori o la generació de menys energia neta”. Per això, Ripollés exigeix que “done marxa enrere i que no aprove un Reial Decret que no té sentit”.

L'alcalde recorda que Morella forma part de l'Associació Nacional de Municipis amb Instal·lacions d'Energies Renovables (ANMER), entitat que defensa els interessos de les localitats amb instal·lacions d'aquest tipus, i que a la comarca dels Ports, les energies renovables generen desenes de llocs de treball. A Morella, per exemple, hi ha 66 aerogeneradors i un parc fotovoltaic de 1,5 megawats, que va impulsar l'empresa municipal PERM. Per això, per a Rhamsés Ripollés, “si aquestes incomprensibles decisions acabaren aprovant-se, el Govern posaria en perill llocs de treball, faria que es generés menys energia neta i posaria moltes traves a nous projectes d'energies renovables”.

Aquestes mesures poden desincentivar futures inversions que podrien generar llocs de treball i que els objectius xocarien amb les polítiques desincentivadores del ministeri.

El primer edil morellà també espera que “el conseller d'Indústria, Màximo Buch, defense a un sector tan important per a la comarca, com són les energies renovables”.

Per a Rhamsés Ripollés, la reforma energètica del ministre Soria “està sent un autèntic desastre, que estan pagant les famílies espanyoles amb pujades de la llum i que està posant en contra a tot el món: empreses d'energies renovables, ajuntaments i usuaris, i només s'entén per afavorir les grans elèctriques i les nuclears”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia