Medi ambient

Morella reivindica la gestió pública municipal dels boscos

L'aprofitament dels recursos naturals i la seva gestió pública des dels municipis millora el seu estat, sent molt positiu per a la creació de llocs de treball i un millor manteniment

Algunes de les accions que s'estan duent a terme per l'Ajuntament d ela capital dels Ports, és la recuperació de la Casa Forestal de Vallivana.

Des del consistori s'està treballant per oferir aviat al públic, però primer cal realitzar els canvis de titularitat i dotar-lo de la infraestructura necessària, ja que la Conselleria ha destinat a un altre ús què hi havia al seu interior.

Cal recordar que fa pocs dies, l'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va signar la cessió de la gestió d'este immoble gestionat per la Generalitat Valenciana, tot i ser propietat municipal, i que ha estat tancat des de fa anys.

L'administració autonòmica el va rehabilitar en el seu moment, però després no el va obrir per als veïns i els visitants. Des del consistori s'ha reclamat la gestió des de fa anys, per aplicar un model similar al de Pereroles, ja que permet tenir una oferta atractiva en aquest paratge, generar activitat i algun lloc de treball.

Des de fa anys el consistori morellà ha dut a terme accions per a la posada en valor del bosc Pereloles, declarat paratge natural municipal, que compta amb 360 hectàrees i es troba al nord de Morella, entre Torremiró i la Pobla d'Alcolea.

En aquest paratge, es van rehabilitar els tres refugis impulsant el turisme rural i es van marcar diferents rutes que uneixen Pereroles amb les localitats de Herbeset, Herbers, Xiva, La Pobleta i Morella. A més, també es va editar un fullet de rutes que inclou vuit rutes intracomarcals, que enllacen amb diferents municipis.

Actualment, s'han realitzant actuacions de millora dels edificis municipals, amb la instal·lació de calderes de biomassa al Col·legi, Escola infantil i escorxador o la geotèrmia al Centre Lúdic Jaume I, apostant per les energies renovables i augmentant l'eficiència energètica.

A més, es continuen realitzant treballs de neteja en diferents senders de la xarxa municipal i s'organitzen activitats d'aquest tipus durant tot l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia