Medi ambient

Tivissa farà un pla de gestió forestal integral

Els bombers van remullar ahir la superfície cremada, 830 hectàrees

Una vintena de dotacions dels bombers van continuar ahir remullant la serra de la Creu de Tivissa, on el foc ha arrasat una superfície de 830 hectàrees de pi blanc i matoll. Tot i que el perímetre no es va incrementar, a la tarda hi va haver una petita represa al sud-oest que va retardar fins a la nit el control del foc. “La pluja de dimarts al vespre va donar l'estocada definitiva al flanc nord-oest de l'incendi”, va manifestar l'alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, que després de tres dies de nervis ahir estava ja tranquil i començava a pensar en el futur del bosc. En aquest sentit, Jardí va avançar que l'Ajuntament farà un pla de gestió forestal integral de les 5.000 hectàrees de bosc que són de propietat municipal. “Tenim una gran superfície forestal i això és una oportunitat, però hem d'actuar per mantenir-la”, va assenyalar l'alcalde.

Amb tot, els recursos econòmics de l'Ajuntament són limitats i l'alcalde va explicar que buscarà el suport del Departament de Medi Ambient de la Generalitat per executar el pla. “Necessitem la col·laboració d'altres administracions, però des de l'Ajuntament prioritzarem la destinació de recursos a la gestió forestal”, va dir Jardí. Precisament, durant les tasques d'extinció de l'incendi, l'Ajuntament va cedir als bombers una màquina retroexcavadora perquè poguessin obrir camins i accedir al foc. El terme municipal de Tivissa ocupa una superfície de 21.000 hectàrees, és el cinquè més gran de Catalunya i tres quartes parts del terme són de bosc. Jardí va tornar a lamentar que el govern tripartit aturés el 2004 el projecte de construcció de tres parcs eòlics a la zona que aquesta setmana s'ha cremat.

Pel que fa a l'origen de l'incendi que es va declarar diumenge a la tarda a la serralada de Tivissa-Vandellòs, els agents rurals sostenen que va ser un llamp. L'orografia de la zona i el vent van facilitar l'expansió de les flames en poques hores. Dilluns va ser el dia més complex per als bombers, perquè no podien atacar amb mitjans terrestres les flames, sinó que es va establir un perímetre de 600 hectàrees per controlar-lo. Una cinquantena de veïns van ser desallotjats preventivament, però les masies no han patit desperfectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona