Medi ambient

Eliminació de flora invasora de l'Estany

Personal del centre ocupacional Coiet s'ha cuidat dels últims treballs

Les espècies vegetals considerades invasores d'una àrea d'unes 46 hectàrees de la vora de l'estany de Banyoles s'han anat eliminant els darrers mesos, gràcies a la feina de dos empleats del centre ocupacional Coiet de Banyoles (dedicat a persones amb disminucions psíquiques). El projecte, gestionat pel Consorci de l'Estany i finançat per l'Obra Social La Caixa i la Diputació, han tingut un pressupost de 20.000 euros i s'emmarca en el conveni de La Caixa i la Diputació per a la millora dels espais naturals de les comarques de Girona.

La intervenció s'ha dut a terme a la meitat nord de la vora de l'estany, dins dels termes de Banyoles i de Porqueres, en zones que formen part de l'espai natural protegit de l'estany, bé de l'EIN, la Xarxa Natura 2000 o del catàleg internacional Ramsar com a zona humida d'interès mundial. Les principals espècies de flora eliminades són el piracant, la troana, la palmera excelsa, el pruner bord, el xuclamel japonès i el bambú groc. El fet que no hi hagi aquestes plantes permetrà la supervivència d'espècies pròpies del territori, com ara els canyissars torbosos, els salzes, els àlbers i els alzinars.

Els promotors d'aquesta acció han destacat el fet que, al marge de la importància que té des del punt de vista mediambiental, aquesta actuació permet col·laborar en la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona