Medi ambient

Es presenta a Algemesí una moció per pal·liar la sequera

Més Algemesí demana la bonificació de l'IBI rústic i dels mòduls de la declaració i que s'extenga el reg a degoteig en tot el terme municipal

El grup polític local Més Algemesí ha presentat una moció, amb la intenció que siga declarada institucional i aprovada per unanimitat. En ella demanem s accions ràpides i eficaces per a pal·liar els efectes de la sequera.

D'entrada reclamen tant una ajuda extraordinària al Ministeri d'Economia i Hisenda consistent en el total de l'import girat per l'ajuntament als llauradors en concepte d'IBI rústic corresponent a l'any 2014, impost que seria no cobrat o retornat als propietaris agrícoles, com una reducció dels mòduls aplicables en la totalitat de les activitats agrícoles i ramaderes del municipi d'Algemesí, per tal d'adequar-los a la realitat de cadascú dels sectors productius.

Més Algemesí ha portat aquesta qüestió al plenari perquè les explicació que es dóna per part d'Hisenda sobre la no reducció dels mòduls resulta indignant. Diuen que les seves decisions sobre aquesta matèria es basen en els informes preliminars del Ministeri d'Agricultura o en una ordre concreta del Ministeri de Presidència.

S'inclouen altres dues peticions. En primer lloc, per als pobles afectats per les calamarses i en concret per al terme d'Algemesí, es demana un nou índex corrector, en la fase de determinació del rendiment net de mòduls, per les primes pagades de forma efectiva amb motiu de la subscripció de pòlisses d'assegurança agrària, fomentant així la utilització d'aquesta ferramenta ja que les indemnitzacions rebudes en cas de sinistre entren a formar part del càlcul total dels ingressos.

En segon lloc es demana tant al Ministeri com a Conselleria que finalitzen en el termini de 2 anys les infraestructures de modernització del reg a degoteig en la totalitat del terme d'Algemesí per tal que en 2016-2017 el 100% del terme d'Algemesi tinga ja reg a degoteig, ja que en l'actualitat sol arriba a 20% del terme.

Per a la formació política sol·licitant, “Algemesí no necessita visites de la Ministra d'Agricultura sinó inversions dels seu Ministeri. Prou de fotos i més diners i consideracions cap als nostres llauradors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia