Medi ambient

El sector privat se suma a dirigir el Montseny

El Parc Natural del Montseny, situat entre Osona, el Vallès Oriental i la Selva, incorporarà les entitats i el sector privat –propietaris i activitats econòmiques– a la junta rectora que dirigirà l'espai protegit i que substituirà l'actual consell coordinador, el màxim òrgan decisiu, que ara està format només per administracions públiques: les diputacions de Barcelona i Girona i els ajuntaments.

D'aquesta manera, a partir dara “s'obre la porta a una presència molt notable del teixit associatiu i de la propietat”, diu Carles Castell, cap de l'oficina tècnica de planificació i anàlisi territorial de la gerència d'Espais Naturals de la Diputació.

En els pròxims mesos, s'ha d'acabar de definir quants representants hi haurà de cada sector i com s'escolliran. Tot i això, l'administració pública “guardarà la capacitat de decisió”, hi afegeix Castell, que assegura que els canvis han estat debatuts i pactats amb el territori.

Tot ha de quedar recollit en un nou decret que prepara el Departament de Territori i Sostenibilitat i que es preveu que s'aprovi inicialment el primer quadrimestre de l'any que ve. Aquest text també servirà per ampliar la superfície reconeguda com a parc natural, que es farà coincidir gairebé al 100% amb els límits del pla especial aprovat l'any 2008 i que supera les 31.100 hectàrees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona