Medi ambient

Horts sota la Salut per a veïns de Sant Feliu de Pallerols

L'Ajuntament ha encarregat la recuperació dels horts de Soler i els cedirà als santfeliuencs que vulguin conrear-los

Un cop acabats els treballs, espera habilitar-ne una cinquantena

Primer pas a Sant Feliu de Pallerols per a la recuperació i socialització d'un espai dedicat tradicionalment a l'horticultura a Sant Feliu de Pallerols, situat a la falda de la muntanya de la Salut, molt a prop d'on hi havia l'antic camp de futbol municipal. L'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols ha iniciat el projecte de recuperació dels anomenats horts de Soler.

Té previst que s'hi puguin habilitar una cinquantena de parcel·les i que es puguin començar a conrear a principis de l'any vinent. La zona, formada per feixes i que ocupa unes cinc hectàrees a la falda de la muntanya de la Salut, eren els horts que conreaven els propietaris de les cases del nucli antic del poble, però fa una cinquantena d'anys els van abandonar.

El projecte dels horts de Soler, que disposa d'una subvenció de la Diputació de Girona, té un pressupost de 330.000 euros. L'objectiu de la recuperació d'aquests horts és doble. Per una banda, la recuperació del paisatge. I és que l'Ajuntament pretén recuperar la imatge de les feixes, fetes amb murs de paret seca, una construcció molt tradicional als espais agraris de la Garrotxa. Per l'altra, la repercussió social. Així, el govern local vol recuperar el conreu dels horts per a la gent del municipi.

Per això, l'Ajuntament, després d'arribar a un acord amb la majoria dels actuals propietaris mitjançant un conveni, els cedirà a persones del municipi que vulguin conrear-los, establint com a preferència les de menys recursos econòmics. Actualment, després d'una primera reunió amb els propietaris identificats, s'està duent a terme la primera fase d'aquest projecte, que es concreta amb l'estassada de la vegetació que cobreix la zona. En l'actuació de neteja, que té un cost de 12.000 euros i un termini d'execució de dos mesos, es disposa de l'assessorament dels tècnics del Parc Natural de la Garrotxa. Per als treballs, s'ha contractat una empresa i dos treballadors a l'atur.

LA XIFRA

5
hectàrees
ocupa la zona d'horts que ara s'està habilitant per a l'ús de les famílies del poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona