Medi ambient

Retiren el projecte del parc eòlic a la serra de Ventalló

L'empresa Enel Green ha abandonat la intenció de posar deu molins de vent a la zona

Cinc ajuntaments de l'Alt i el Baix Empordà i una plataforma ciutadana s'hi havien oposat frontalment

El polèmic parc eòlic de la serra de Ventalló no es farà. L'empresa Enel Green ha abandonat el projecte per instal·lar deu aerogeneradors de 150 metres d'altura al límit entre l'Alt i el Baix Empordà. El projecte afectava sobretot els municipis de Viladamat i Ventalló, però també l'Armentera, Bellcaire i la Tallada. Segons fonts de la conselleria d'Empresa i Ocupació, de la qual depèn el projecte, la companyia ha sol·licitat la renúncia al projecte i està en tràmits per ser anul·lada. Els opositors al projecte celebren ja la “victòria” del territori, que s'ha oposat al parc eòlic des del principi.

Des de Salvem el Terraprim, Enric Pladevall, ha dit que la plataforma ho “celebra” perquè “ha guanyat la batalla”. Pladevall creu que és complicat que ara cap més empresa torni a plantejar el projecte, perquè el paratge queda fora del mapa eòlic. La plataforma va ser creada el 2008 per un grup de veïns arran de l'aparició del projecte, per lluitar-hi en contra.

També l'alcalde de Viladamat, Robert Sabater, deia ahir sobre la retirada del projecte: “L'equip de govern ho valorem positivament ja que aquest no és el model que defensem pel que fa al negoci especulatiu que en faria aquesta multinacional. Nosaltres defensem un model energètic basat en la no-especulació i en una producció d'energia pròxima al lloc de consum.” I el regidor de Medi Ambient del municipi, Xavi Carreres, destacava que és una “victòria” del territori i recordava l'oposició frontal tant dels veïns com dels ajuntaments de la zona, que havien mostrat el seu rebuig al projecte. Carreres creu que a l'empresa ja no li és atractiu el parc perquè s'han reduït les subvencions a l'energia eòlica, però que també hi ha tingut molt a veure l'organització dels veïns en contra.

Cal recordar que Salvem el Terraprim i els ajuntaments de Ventalló, Viladamat, Bellcaire, l'Armentera i la Tallada van presentar un recurs contenciós administratiu al TSJC contra el projecte.

LA XIFRA

10
aerogeneradors
de 150 metres d'altura preveia el projecte del parc eòlic, amb una potència de 20 MW.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona