Medi ambient

Montcada començarà a l'estiu el passeig del Besòs

Les obres per condicionar 12 hectàrees del parc fluvial les pagarà l'AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té previst començar a l'estiu les obres per recuperar el parc fluvial del Besòs a Montcada fent-hi una zona de passeig. La setmana passada es va presentar l'avantprojecte de la primera fase, que preveu el condicionament de 12 hectàrees entre l'antiga fàbrica Valentine, al barri de la Ribera, i la Casa de les Aigües.

L'objectiu és fer permeable la llera del riu Besòs, obrint-la als usos ciutadans com a zona de lleure per passejar o anar en bicicleta –es construiran rampes i escales als dos marges del riu, un prat com a zona d'estada i unes graderies–, i a la vegada respectant la biodiversitat i la vegetació existent, segons va explicar el cap del servei d'espais fluvials de l'AMB, Víctor Ténez.

L'objectiu és que aquest primer tram estigui enllestit en un termini de cinc mesos. Aquesta és una proposta que el 2013 no va poder obtenir fons econòmics de la Unió Europea, que la va descartar del programa Life. L'alcaldessa accidental, Mari Carmen Porro, va recordar que el consistori havia continuat mantenint el projecte com a prioritari com a “element cohesionador del municipi”. Les obres costaran un milió d'euros i el disseny de la proposta ha estat consensuat amb l'Ajuntament i el Consorci del Besòs.

El parc fluvial a Montcada tindrà una llargada d'1,2 quilòmetres i donarà continuïtat als que ja estan en funcionament a Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona