Medi ambient

Compromís per Paterna anuncia que recuperarà la contrada de la Vallesa

Vora 200 persones van acudir a la convocatòria per a reivindicar el pulmó verd del municipi

El candidat de Compromís per Paterna a l'alcaldia, Juanma Ramón, ha explicat que la Vallesa i el Parc Natural del Túria els recuperaran molt prompte per al poble. Faran que la seua protecció es complisca al mil·límetre, perquè consideren que aquest pulmó verd ha de tindre garantit un pla de prevenció d'incendis, on s'incloga l'eradicació del tomicus, plaga que el convertix en un bosc de mistos molt perillós sobre tot ara amb la pujada de les temperatures.

La passejada, que ha reunit aquest cap de setmana vora 200 persones, ha tingut dos trams en el seu recorregut: una primera parada en les trinxeres de la Vallesa, i la segona en el mirador de la Reina que es troba al Parc Natural del Túria. Precisament aquest recorregut podria convertir-se en un sender PR, però la Conselleria encara no ha menejat ni un dit per a fer-ho realitat.

L'anècdota de l'excursió ha estat en passar front a les portes dels terrenys dels Trénor, zona a la que ha estat impossible entrar per a poder veure un llac que hi ha al seu interior, ja que el cotxe de seguretat estava a les portes de la tanca i ha barrat el pas als assistents.

El candidat Juanma Ramón ha recordat que cal “insistir i exigir l'elaboració urgent del Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG) del Parc Natural del Túria, ja que és el document necessari per a la seua protecció i posada en valor. Sense ell el Parc està desprotegit i sotmés a les anades i tornades de les decisions dels polítics de torn. Però a partir de maig, la situació canviarà i el Parc Natural i la Vallesa seran del poble, amb la seua protecció garantida al cent per cent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona