Medi ambient

A Paterna es considera prioritari el retorn dels voluntaris mediambientals

La Coalició Compromís assegura que protegiran la Vallesa i el Parc Natural aquest estiu

El portaveu municipal en funcions de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “els nostres voluntaris mediambientals tornaran este estiu a vigilar el bosc de la Vallesa i el Parc Natural del Túria, com ja vàren fer l'estiu passat amb les brigades ciutadanes. Una vigilància que va ser molt profitosa i que va cobrir l'abandó de l'equip de govern que ara ix de l'alcaldia”.

Des de Compromís es posà en marxa aquest voluntariat després dels tres incendis que hi hagué en la Vallesa en juny de l'any passat. Però a més dai'xò, des d'aquesta formació política safig' que “el bosc i el Parc Natural no poden esperar perquè anem cap als mesos de calor i la vigilància ha de començar ja”.

La resposta ciutadana va ser molt positiva i enguany s'espera que siga igual, perquè “els espais verds necessiten que la ciutadania es preocupe per ells”.

A més a més, Compromís per Paterna manifesta que també és prioritari que retorne la Unitat de Medi Ambient (UMA) de la Policia Local, que es va crear als anys 90, per a controlar abocadors il·legals, la cacera i altres assumptes, tot abans que existira com a tal el Parc Natural. Era una unitat específica, professionalitzada, amb formació forestal i mediambiental.

Però de tindre cinc agents i un oficial en 2007, des de l'any passat s'han quedat només amb un agent i un oficial. Dos professionals inclosos dins de la Unitat de Vigilància Industrial i Forestal (UVIF), que vigila polígons, bosc, l'horta, ocupació de vies públiques i altres. Una reducció de plantilla que es va consumar amb l'amortització d'interins el 2011.

Compromís per Paterna afig que és urgent fer una revisió de la torre de vigilància, que porta 14 anys en la Vallesa i que no n'ha passat cap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona