Més de la meitat dels municipis del Camp i l'Ebre no tenen fets els plans d'inundació

El cap de Protecció Civil del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, Manel Pardo, va explicar ahir als responsables dels ajuntaments la necessitat que redacten el pla d'actuació municipal en cas d'inundació. «És un pla on s'explica els punts de risc i de quins recursos disposa el municipi per fer front a una inundació», va explicar Pardo. A les Terres de l'Ebre, un 50% dels municipis que estan obligats a disposar d'aquest pla o bé el tenen ja redactat o bé l'han encarregat. «Hem d'animar la resta d'ajuntaments a encarregar aquest pla», va insistir Pardo. Els municipis que ja tenen el pla aprovat són: Amposta, Ascó, Benissanet, Deltebre, Garcia, Miravet, Móra la Nova, Riba-roja d'Ebre, Roquetes, Santa Bàrbara i Ulldecona. «Hi ha una desena més de municipis que l'estan redactant», va afegir el cap de Protecció Civil. De fet, una part important dels municipis ebrencs estan obligats a redactar el pla d'actuació municipal en cas d'inundació.

Pel que fa al Camp de Tarragona, hi ha 59 municipis obligats a redactar el pla d'actuació municipal en cas d'inundació, i d'aquests el tenen fet un 33%. Aquests plans inclouen un informe de l'Agència Catalana de l'Aigua amb les zones inundables, una sèrie històrica i un anàlisi del risc. L'objectiu de Protecció Civil és que tots els municipis que estan obligats a redactar el pla el tinguin acabat l'any que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona