Els serveis del Parc Natural del Delta de l'Ebre s'ampliaran al marge dret

El Departament de Medi Ambient comprarà una finca de 60 hectàrees a l'Incasòl, situada al marge dret del delta de l'Ebre, entre l'illa de Buda i l'Aufacada, per ampliar les instal·lacions del parc natural. «Fins ara tots els serveis estan concentrats al marge esquerre i era una assignatura pendent obrir un centre d'interpretació a l'altre marge», va explicar ahir la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, que va presidir la reunió de la junta rectora del Parc Natural del Delta de l'Ebre. A més d'habilitar un espai d'acollida de visitants es preveu instal·lar miradors en aquesta finca i dissenyar itineraris que aprofiten la proximitat a l'Aufacada i Buda. Un projecte que es podria beneficiar del programa Life (amb fons europeus), ja que l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), amb la col·laboració de Medi Natural, ha presentat una proposta per restaurar aquesta finca juntament amb les salines de Sant Antoni i l'Aufacada. Es tracta d'un projecte valorat en més d'un milió d'euros, però no serà fins al juny del 2010 quan Europa resoldrà quins projectes s'aproven. A més, Medi Ambient ha presentat dos projectes més al Life: un per a prevenció d'incendis en la gestió de parcs naturals mediterranis (que afecta el parc dels Ports) i l'altre, per a la recuperació de les illes fluvials del tram final de l'Ebre com a estratègia per la recuperació de l'hàbitat de ribera.

D'altra banda, en la junta rectora del parc es va informar dels treballs mecànics que s'estan duent a terme per combatre el cargol poma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona