Medi ambient

Demanen ajuts a Anglès pels danys de la tempesta

L'Ajuntament ha d'intervenir per un esvoranc a Puigvell i els degoters de la Burés

Cau un arbre a Can Cendra

L'Ajuntament d'Anglès demanarà ajuts a la Generalitat i a la Diputació de Girona pels danys causats –encara sense avaluar del tot– per la tempesta de dissabte a la tarda, segons va confirmar l'alcaldessa, Àstrid Desset (CiU).

A Anglès, dissabte van caure 72 litres per metre quadrat amb ratxes de vent de 55,4 km/h entre les cinc i les sis de la tarda, segons dades de l'Ajuntament. La tempesta va provocar que caigués un arbre centenari dels jardins de Can Cendra, just davant de la sala de plens del consistori, la sala Fontbernat.

Era un arbre malalt i no va provocar cap destrossa material, indica el regidor d'Obres i Serveis d'Anglès, Toni Franco (CiU), ja que va caure damunt d'unes escales. El mateix dissabte, els bombers van haver d'enretirar un arbre de la carretera de Santa Coloma i un altre de la riera de Rissec.

Més aigua a la fàbrica

Encara ahir personal de la brigada i tècnics i regidors de l'Ajuntament anglesenc tenien feina a enretirar aigua i restes dels sediments que havien omplert parcs i embornals del poble. A la fàbrica Burés, hi ha degoters des de fa temps a l'espai per a la gent gran. L'empresa que va fer l'obra treballa per posar-hi fi, però la pluja va agreujar les filtracions d'aigua.

Al sector de Puigvell –indica Franco– es va enfonsar una antiga bòbila, fet que va fer que s'inundés un ascensor del bloc de pisos que és a vint metres. A prop, hi passa un rec, i l'Ajuntament hi haurà de fer feines de canalització. La setmana que ve, responsables municipals es reuniran amb tècnics de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

També hi va haver feines per treure aigua dels soterrani de la biblioteca (al carrer Ponent) i, en menor mesura, a l'edifici de l'ajuntament, on es va colar aigua a l'entrada principal. De la biblioteca es va decidir treure-hi la llum perquè no hi hagués cap curtcircuit. A la font del Canyo, hi va haver terra i fang acumulat i van caure branques del passeig.

L'aiguat fa malbé un col·lector a Bonmatí

Al nucli de Bonmatí van tenir feina a treure aigua després de la tempesta de dissabte. L'alcalde, Marc Garcia (Grup Independent de Sant Julià del Llor i Bonmatí), explica que hi van caure més de 100 litres per metre quadrats en tres quarts d'hora, al voltant de les cinc de la tarda. Això va fer que es trenqués un col·lector d'aigua a l'avinguda 22 de febrer, a tocar de la pujada del Grup Bondia. L'Ajuntament ha delimitat el perímetre afectat pel trencament del col·lector.

La pluja va afectar el centre de Bonmatí i van quedar inundats baixos dels carrers del Pi, Josep Terradellas, Lluís Companys i Sant Ramon. Hi van intervenir veïns, responsables de l'Ajuntament i Bombers de la Generalitat. A Bonmatí, l'Ajuntament també demanarà ajuts a la Generalitat i a la Diputació perquè puguin fer-se càrrec de part dels danys causats i enviarà un informe tècnic a les administracions. La pluja va obstaculitzar temporalment el trànsit a la C-63, va fer caure un arbre i va provocar que cedís un mur de contenció d'una casa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona