Medi ambient

Guanyant Torrent insta l'Ajuntament a resoldre el problema de purins sobre el Barranc de Xiva

La plataforma ciutadana té el cas de la Granja del Pampo davant la Fiscalia

No és la primera vegada que aquesta plataforma ciutadana treu el problema de l'abocament il·legal sobre el Barranc de Xiva de la granja de porcs de la partida de la Contienda i és per això que ara, ha presentat una moció davant el plenari municipal perquè es resolga aquest problema de contaminació mediambiental.

Guanyant Torrent se situa perquè l'Ajuntament obligue de manera immediata al propietari de la Granja “El Pampo” a instalar un sistema de depuració que elimine tant la contaminació freàtica com els mals olors.

Fet això i, en cas de trobar-se amb una nova negativa per part del propietari, aquesta plataforma ciutadana insta l'Ajuntament perquè li retire immediatament la llicència d'activitat i actue en conseqüència per no incórrer, per omissió, en un delicte ecològic que portaria la municipalitat davant la Fiscalia.

Aquesta granja de porcs anomenada “El Pampo”, concentra unes 600 mares amb les seues corresponents cries. Aquesta explotació ramadera, aboca els purins (excrements, orines, aigua de neteja) en camps pròxims i sovint, en el barranc, al Clot de l'Om, que contaminen la capa freàtica.

S'ha denunciat en reiterades vegades per Guanyant Torrent que aquesta granja no té cap sistema de depuració i malgrat això, damunt se li ha permès al seu propietari, per part dels diferents Equips de Govern, regar unes fanecades annexes a l'instal·lació, la qual cosa ja és de per si una barbaritat ecològica per la contaminació de nitrats que això ha suposat per a la capa freàtica.

A més a més, la granja es troba a molt poca distancia de les primeres cases del Mas del Jutge, pegades al barranc, la qual cosa fa que aquests veïns patisquen, especialment a l'estiu, mals olors.

Se li ha exigit a l'Ajuntament de Torrent que frene aquests abocaments, s´ha dialogat amb l'amo perquè donara una solució, però els interlocutors de Guanyant Torrent sempre s'han trobat la mateixa resposta per part d'un i d'altres: l'indiferència.

Per això s'han dut a terme diverses denuncies d'aquesta situació, tant a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que és de qui depèn el barranc, al Servei de vigilància ecològica de la Guàrdia Civil (SEPRONA), així com una altra davant de la Fiscalia per delicte ecològic de l'esmentada granja.

“Tots aquets estaments estan assabentats del problema, han iniciat els tràmits corresponents i és ara a l'Ajuntament de Torrent al que li toca jugar amb contundència davant aquest problema de salut pública que no admet més demora” tal i com aixó ho assegura el regidor de Guanyant Torrent, Jaume Santonja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia