Medi ambient

Guanyant Torrent disconforme amb el mes del medi ambient

La Plataforma Ciutadana considera que a part de les activitats per a la foto, cal tenir present la salut mediambiental de la vila

Guanyant Torrent considera que per damunt de les activitats previstes per la municipalitat al voltant del medi ambient, dins d'una programació que abraça tot el mes de novembre, es troba la salut mediambiental de la vila i és per això que insisteix en que a més d'aquestes “activitats de farciment folklòric” s'ha de procurar una ciutat més acollidora, més solidària, més sostenible i que no privatitze els serveis essencials.

Aquesta plataforma ciutadana amb representació municipal, subratlla que la ciutat de Torrent té obligació essencial d'atendre la problemàtica ambiental i exercir la protecció del medi urbà, amb més èmfasi que el que s'ha programat amb motiu del mes del medi ambient.

Per a Jaume Santonja, regidor d'aquesta formació política ciutadana, “per aconseguir avançar cap a la sostenibilitat de la ciutat, es necessita més que un programa festiu al voltant del medi ambient, la implicació política i la participació de la ciutadania, de totes les persones i col·lectius interessats”.

Més enllà d'aquesta programació que s'hi desenvolupa des de la regidoria corresponent, Guanyant Torrent considera, que la conservació del medi ambient, “és una de les prioritats del nostre temps i és per això que s'han de contemplar accions de conservació i regeneració del dret de la ciutadania a gaudir d'un ambient sa, amb una naturalesa no degradada”.

Per aquesta raó es considera, que s'ha d'orientar la política mediambiental, “més que a fer festes i muntatges populistes, a protegir la ciutadania de qualsevol element que puga influir negativament en la vida de les persones”. Guanyant Torrent s'alinea del costat de la preservació de la salut i de la denúncia de les malifetes mediambientals existents al terme municipal.

Així, presumptes delictes ecològics com l'abocament de purins al barranc, el bastiment de muntanyes de peltret, enderrocs i deixalles i la desprotecció de la muntanya pública, àrees d'esbarjo o zones agrícoles, constitueixen una gran preocupació per als components d'aquesta plataforma cívica i ciutadana.

“Més enllà dels muntatges folkloritzants i festius dissenyats en aquest mes del medi ambient”, Guanyant Torrent considera que “s'han de regenerar els espais verds de la ciutat i de les zones d'esplai urbanes i periurbanes, s'ha de recuperar i protegir els espais naturals existents al terme municipal, s'ha de tenir el poquet medi rural que resta, s'ha d'exercir un control ferri de l'ús de l'energia i d ela gestió dels residus urbans, s'ha de mirar amb lupa la gestió de l'aigua potable i de la mobilitat i s'ha de defensar la salut del veïnat no humà”.

Per damunt de les activitats previstes, per a Guanyant Torrent no es poden abandonar els programes d'educació ambiental i de sensibilització ciutadana dirigides a propiciar actituds i hàbits saludables. En aquest sentit, Jaume Santonja afirma que “es fa necessari encetar campanyes d'educació ambiental i de sensibilització, per tal que la ciutadania torner a recuperar el sentit de pertinença a un terme municipal que necessita augmentar els espais verds i la recuperació d'espècies vegetals autòctones”.

I la casa per agranar

Pere Rossell

Pere Rossell - Una vegada més, l'acció de govern del consistori torrentí es veu entrebancada a causa de la necessitat que tenen totes les persones que gestionen una regidoria delegada, a passar per la consulta del regidor en cap. S'hi veu que l'autonomia de gestió no és completa i molt menys la independència en l'actuació.

Això passa perquè l'equip de govern de l'Ajuntament més gran de la comarca de l'Horta, el configura gent nouvinguda al món de la política i és per això que, malgrat l'existència de suficients assessors al grup que li fa de matalaf, tot ha de passar pel despatx gran de la primera planta de l'edifici municipal.

Aquesta és l'única explicació que la ciutadania troba per a justificar la lentitud en condicionar els espais naturals i d'esbarjo dels vessants del Vedat, la cura i manteniment de les rutes verdes, l'estudi sobre els abocaments de purins en el barranc de Xiva (denunciants davant la Fiscalia per la Plataforma Cuitadana Guanyant Torrent) o la manca de sensibilitat davant la gran muntanya de peltret existent a la partida de la Contienda.

Sembla que al “rojano” no l'importa res de tot això, mentre la regidora responsable del ram, continua organitzant “rats-penats i aranyes de Halloween”, marcapàgines vegetals, insectes monstruosos o classificacions de fòssils durant tot el mes de novembre, al que han convingut en anomenar: «Mes del medi ambient».

Doncs sí, la foto és el que interessa. La salut dels habitants d'aquesta ciutat gran, és un tema a llarg termini; com els purins estan al barranc i el pletret amagat sota una muntanya, no s'hi veu i, mentrestant, la casa per agranar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia