Medi ambient

Puja el 8,5% el tractament dels residus del Vallès al centre de Coll Cardús

Els municipis pagaran 78,91 euros per tona, 6,16 més que l'any 2015, per l'increment del cànon de l'Agència de Residus (ARC) i els costos del transport

Els dinou municipis que integren el Consorci de Residus del Vallès Occidental van aprovar per unanimitat el pressupost de l'ens pel 2016, que és de 21'4 milions d'euros, i també l'increment del 8,5% de les tarifes per al tractament dels residus del 2016 al Centre de Tractament de Residus ubicat a Coll Cardús. Això implica que passaran de pagar 72,5 euros per tona que facin arribar al centre a 78,91, una pujada de 6,16 euros que ve motivada, en part, pels increments que també aplicarà l'any que ve l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). En aquest últim cas, els municipis veuen com el cànon que se'ls aplicarà i que serveix per optimitzar la gestió dels residus municipals, millorar-ne el tractament i fer campanyes de sensibilització, entre altres, passarà de costar-los 19,1 euros a 24,5 euros per tona.

El Programa de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya (Precat) preveu que aquest cànon vagi augmentant progressivament, i per això el president del Consorci, Ricard Torralba, creu que s'ha de posar èmfasi en produir menys residus i gestionar-los millor en domicilis, llocs d'oci i a la feina, ja que “el tractament dels residus té un cost elevat que repercuteix en els ajuntaments i, per tant, en la ciutadania”. Però l'augment de la tarifa també s'explica pel cost del transport del rebuig final en bales inertitzades en altres dipòsits controlats, ja que no es poden deixar a l'abocador de Coll Cardús, ubicat al costat, perquè està tancat i en procés de clausura. La comarca està pendent de saber on s'ubicarà un nou dipòsit de residus que ha de substituir els de l'argilera Elena de Cerdanyola i el de Coll Cardús, en una decisió pendent de fa anys i que també ha de donar servei a altres municipis de la regió metropolitana després que també es clausurés el del Garraf i quedi actiu el de Can Mata, als Hostalets de Pierola.

LA XIFRA

6,16
euros
pagaran de més als ajuntaments el 2016 per deixar els residus al centre de tractament.

Congelació de preus d'altres serveis

Els preus de la resta de serveis que es presten des del Consorci de Residus es mantindran el 2016, com ara el del tractament de voluminosos (57,71 euros per tona); el de la deixalleria mòbil (255 euros els dies laborables i 291,5 els festius) i el de la planta de biometanització i compostatge de Can Barba (53,94 euros) que gestiona el consorci després que ho hagués aprovat el consell d'alcaldes l'any 2009.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona