Medi ambient

El Vendrell vol entrar a la Xarxa de Custòdia del Territori

Incentivaran l'activisme social per conservar espais naturals

La iniciativa té els vots en contra del PP i PxC

L'Ajuntament del Vendrell va aprovar en l'últim ple municipal la incorporació del municipi a la Xarxa de Custòdia del Territori amb tres espais singulars d'especial valor ecològic i natural: la zona humida de les Madrigueres, el bosc de pi blanc i llentiscle del Fondo del Mata i la reserva marina de la Masia Blanca.

La regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals del Vendrell, Eva Mata, assegura que l'objectiu d'aquesta iniciativa “és protegir i conservar l'entorn natural, però a partir de la idea que conservar la natura, el paisatge i el patrimoni cultural no és una responsabilitat que recau només en les administracions”. El govern local del Vendrell creu que només amb una participació activa dels propietaris, usuaris i administració es poden desenvolupar polítiques compartides i efectives de conservació.

La intenció de l'Ajuntament del Vendrell és implicar “el sector hoteler i, en general, tot el sector turístic en la conservació d'aquests espais”, tal com explica Mata. Segons ella, el gran interès paisatgístic, ecològic, ambiental i natural d'aquestes zones pot generar noves formes de turisme: ornitològic, ecològic, natural o paisatgístic.

Per això, des del punt de vista del govern local és molt important generar vincles i complicitats positives entre el sector turístic i aquests espais, buscant la manera d'introduir l'opinió dels particulars en les taules de debat i presa de decisions.

De moment, l'Ajuntament ha fet el primer pas per demanar l'ingrés a la xarxa, juntament amb altres municipis de Catalunya com ara Girona, Sabadell, Tarragona, Collbató o Bellver de Cerdanya. La iniciativa, que es va aprovar amb tretze vots a favor, va tenir els vots en contra del PP i Plataforma per Catalunya i l'abstenció de Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona