Medi ambient

Instal·laran càmeres de videovigilància al Pi de les Tres Branques

Les administracions encarreguen una anàlisi a l'Institut d'Estudis Catalans per concretar l'aplicació d'aquesta mesura dissuasiva al pla de Campllong

La reunió que dimecres van tenir representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Castellar del Riu, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals va acabar amb la decisió d'encarregar un projecte a l'IEC per instal·lar càmeres de videovigilància al pla de Campllong, on hi ha el Pi de les Tres Branques. L'objectiu és preservar de més atacs tant el Pi Vell com el Pi Jove, després que a finals de gener uns desconeguts tornessin a intentar tallar-los amb una motoserra.

L'alcalde de Castellar del Riu, Adrià Solé, explicava dijous a aquest mitjà que “fins que no hi hagi les càmeres s'incrementarà la vigilància amb els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals”. La idea amb què es treballa és que abans de l'estiu ja hi hagi les càmeres instal·lades. Segons Solé, com a mínim se n'hi haurien de posar quatre o cinc, ja que els dos pins estan a uns 300 o 400 metres de distància entre si i a aquesta zona de Castellar del Riu hi ha diferents accessos. L'alcalde reconeix que col·locar-les no serà senzill, perquè s'ha de posar una asta i han d'estar connectades a una central d'alarmes. Des del punt de vista econòmic, “un ajuntament de 175 habitants no pot assumir aquest cost”, indica Solé, i per això hauran de ser la Generalitat i la Diputació de Barcelona les administracions que es facin càrrec, a parts iguals, de la despesa.

“L'Ajuntament no és propietari ni dels terrenys ni dels arbres, però els sentim com a propis”, comentava l'alcalde dijous al migdia. La instal·lació de càmeres de videovigilància “és una solució dissuasiva, perquè cada vegada els ho posem més difícil”, diu el batlle, conscient que “qui vulgui fer mal als pins el pot fer igualment: de nit, anant encaputxat...”

Solé explica que amb la plataforma d'entitats del Berguedà que s'ha creat per pressionar les administracions perquè actuïn a favor de la defensa dels arbres monumentals protegits, encara no han tingut cap trobada, “però tots anem en la mateixa direcció i tots volem el bé d'aquests símbols”. El maig de l'any 2014 hi va haver el primer atac al Pi Vell, la qual cosa va suposar la mutilació d'una branca que, al cap d'uns mesos de feina, es va reparar amb una estructura de ferro.

LA FRASE

L'Ajuntament no és propietari ni dels terrenys ni dels arbres, però els sentim com a propis
Adrià Solé
alcalde de castellar del riu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona