Medi ambient

La Diputació pagarà el parc de bombers de Sant Climent

L'Ajuntament cedeix l'antiga cooperativa per substituir l'actual local, que va quedar sense teulada al febrer a causa del vent

El parc de bombers voluntaris de Sant Climent Sescebes, que va quedar sense teulada ara fa un mes a causa de la tramuntana, es reubicarà a l'antiga cooperativa vinícola del poble. La Diputació de Girona assumirà el cost de les obres d'adequació de l'antiga cooperativa (uns 30.000 euros), que l'Ajuntament de Sant Climent ha cedit per a aquesta finalitat. L'alcaldessa de Sant Climent, Olga Carbonell, confirma que, ara que s'ha desencallat la qüestió del finançament, la previsió és que les obres puguin començar d'aquí a un parell de setmanes. Amb un termini d'execució de cinc o sis setmanes, l'objectiu és tenir a punt el nou parc de bombers abans que comenci la temporada d'estiu.

El desencallament del finançament s'ha anunciat precisament l'endemà que els bombers voluntaris manifestessin a les xarxes socials la seva indignació pel fet que continuaven en un local sense teulada un mes després dels fets.

L'alcaldessa explica, però, que el trasllat del parc de bombers voluntaris de Sant Climent s'estava negociant amb el Departament d'Interior ja abans de la tramuntanada, perquè l'Ajuntament ja havia avisat del mal estat de l'antic local. Les converses es van complicar, per una banda, amb el pas d'Albert Ballesta a l'Ajuntament de Girona i, per l'altra, amb l'incident del vent. Amb tot plegat les converses amb Interior no es van concretar i el tema s'ha desencallat ara amb la decisió de la Diputació. Carbonell admet que en l'actualitat els bombers voluntaris han de treballar en un local que no compleix els requisits de seguretat, i per això s'han tramitat per via d'urgència el pressupost de les obres i el projecte d'adequació de la cooperativa elaborat pels tècnics municipals. El parc de Sant Climent és el segon en nombre de sortides a l'Alt Empordà, després del de la Jonquera. Entre 15 i 20 efectius hi assumeixen els serveis de vigilància d'incendis.

LES XIFRES

30.000
euros
és el pressupost de les obres d'adequació de l'antiga cooperativa, que assumirà la Diputació de Girona.
6
setmanes
és el termini previst per executar les obres, de manera que el nou parc pugui ser operatiu a l'estiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona