Medi ambient

ramaderia

transhumància

El Lluçanès reivindica els camins ramaders

Un ramat d'un miler d'ovelles sortirà demà a les 9 del matí d'Olost –passant pel càmping on hi ha el camí ramader tallat des de fa anys i del qual es reclama sense èxit la seva obertura–, en les V Jornades de Transhumància al Lluçanès, per reivindicar la senyalització viària i el traçat dels camins ramaders. En total aquest any sortiran tres ramats fent transhumància cap al Pirineu: un des de Sant Martí d'Albars cap al Pla d'Anyella que va marxar fa quinze dies, el d'Olost cap al Roc Blanc (Pla d'Anyella) i un tercer que iniciarà el camí el dia 19 des de Prats de Lluçanès cap a Josa del Cadí.

El ramat d'Olost, acompanyat amb la música dels Acordionistes del Lluçanès al seu pas per aquest municipi, seguirà el camí ramader cap a Santa Eulàlia de Puig-oriol. Allà es dinarà i a la tarda (15.30 h) es faran, obertes a tothom, diverses xerrades sobre la transhumància i els camins ramaders, a càrrec de Michele Nori (Itàlia), de l'arqueòleg i historiador Albert Roig, del pastor Antoni Figuera o de la directora general de Forests, Montse Barniol, entre d'altres. També hi haurà cercavila i ball amb Les Cabres d'en Miralles i un petit concert de violins a càrrec de canalla del poble. Un dels moments més populars de la jornada és el tradicional Sopar de Pastors (21.30 h), que es fa mentre les ovelles estan apletades allà al costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona