Infraestructures

Alins cerca finançament per netejar la carretera

Una greu esllavissada talla de fa una setmana un carril de l'L-510

Un despreniment de roques de grans dimensions a la carretera L-510, entre Alins i Àreu, ha obligat a tallar un carril i a regular el trànsit per mitjà d'un semàfor, almenys, fins a final de la setmana que ve. L'allau de roques va tenir lloc dissabte al punt quilomètric 9,5, a vora 500 metres de la sortida d'Alins.

Tècnics de Carreteres van retirar les roques de la carretera, que van envair els dos sentits de la circulació, per tal de reobrir el trànsit i garantir-ne la seguretat. Un cop analitzada la situació, es va certificar que l'esllavissada “era més greu que no semblava”, tal com va explicar l'alcalde d'Alins, Josep Maria Lladós.

Lladós ha assenyalat que el consistori cerca finançament per tal de retirar completament les roques de la carretera i per condicionar la muntanya que s'ha esllavissat. L'alcalde ha avançat que les obres podrien començar a final de la setmana vinent, mentre s'espera l'estudi que han de completar els tècnics de Carreteres.

Un Sobirà castigat

L'esllavissada de roques a l'L-510 va tenir lloc pocs dies abans del començament de les obres a la carretera C-13, entre Rialp i Llavorsí, en un punt on durant el mes d'octubre hi ha hagut fins a 15 accidents en un mateix tram d'aproximadament 400 metres. En aquest cas, Carreteres va decidir aplicar una capa antilliscant al paviment per evitar els accidents, causats en la majoria dels casos per les sortides de via dels vehicles en dies de pluja.

A aquestes incidències més recents, s'hi ha d'afegir el mal estat de bona part de les carreteres anomenades “secundàries” del Pallars Sobirà, com és el cas de la carretera de Baiasca, tallada d'ençà del mes de maig com a conseqüència de les greus esllavissades que hi va haver en un mateix punt. Els serveis tècnics de la Diputació de Lleida van presentar fa quinze dies una proposta per garantir l'accés amb vehicle dels veïns a la població. Una altra via en extrema precarietat és la que uneix els nuclis de Tornafort, Puigforniu i Malmercat, a Soriguera, amb la carretera N-260. Una situació que ja ha portat els seus veïns a manifestar-se diversos cops i a organitzar jornades comunals per reparar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona