Infraestructures i serveis

La boira espatlla l'inici de la temporada d'hivern a l'aeroport d'Alguaire

L'operador britànic que engegava ahir la campanya amb tres vols, els desvia a Reus per manca de visibilitat

L'objectiu és arribar a 208 vols fins al març

L'aeroport de Lleida-Alguaire va obrir ahir la campanya d'hivern sense vols a causa de la intensa boira que hi havia al Pla de Lleida a primera hora del matí. La poca visibilitat va provocar que l'operador turístic Neilson decidís desviar a l'aeroport de Reus els tres primers vols de la temporada amb esquiadors procedents del Regne Unit.

Es tractava dels vols operats per la companyia Thomas Cook procedents de Manchester i Londres, que havien d'aterrar a Lleida-Alguaire a les 8.35 i a les 9.20 hores, amb 205 i 210 passatgers, respectivament. Finalment, un tercer vol amb origen a l'aeroport de Londres-Gatwick i operat per Germania també va ser derivat a Reus, tot i que havia d'arribar a les dues del migdia, quan la visibilitat ja era bona. No obstant, Neilson ja havia optat per traslladar al Baix Camp tot l'operatiu d'autocars per recollir els passatgers i traslladar-los al Pirineu.

El director de l'aeroport de Lleida-Alguaire, Antoni Serra, va mostrar una certa decepció pel fet que eren els primers vols amb esquiadors de la temporada.

Enguany, l'inici de la temporada s'ha avançat uns dies per no coincidir amb el dia de Nadal, que s'escau en diumenge i és quan habitualment operen aquests vols a la plataforma lleidatana.

La temporada d'hivern sumarà un total de 208 operacions programades a cinc destinacions europees i operades per tres companyies diferents.

En concret, les operacions de temporada seran 148 –74 vols d'arribada i 74 vols de sortida–, de les companyies Neilson/Thomas Cook i Arkia, que se sumaran als vols que AirNostrum ofereix durant tot l'any (60 aquesta temporada, 30 d'arribada i 30 de sortida).

D'una banda, Neilson i Thomas Cook aquest any volaran durant 17 setmanes a partir d'aquesta. Seran dos vols setmanals des de Londres-Gatwick, un des de Manchester i un des de Birmingham. Excepcionalment, aquest any hi haurà dos vols més al febrer amb origen a Manchester per donar resposta a la demanda, segons va informar el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Per evitar volar el dia de Nadal i el dia d'Any Nou (que cauen en diumenge), els primers vols es van programar per ahir i pel dia 28. A partir del 8 de gener, seran cada diumenge.

Arkia oferirà vols durant 11 caps de setmana amb connexions amb Tel Aviv, entre el 13 de gener i el 24 de març.

Finalment, es mantindrà igual l'oferta de vols d'AirNostrum que connecta Lleida amb Palma durant tot l'any, els divendres i diumenges.

LA DATA

28-12-16
Propers vols
a l'aeroport lleidatà amb l'arribada de nous passatgers i la recollida dels que han arribat avui.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona