Infraestructures i serveis

Aeroports

La Generalitat és reticent al radar antiboira a Alguaire

El grup del Partit Popular a l'Ajuntament de Lleida presentarà en el pròxim ple de la Paeria una moció per instar el govern a invertir-hi i al·lega que, en cas contrari, val més tancar l'aeroport

La Generalitat no equiparà l'aeroport de Lleida-Alguaire amb un millor sistema antiboira. El secretari d'Infraestructures, Ricard Font, ha deixat clar que el govern no té intenció d'assumir el cost milionari, uns 7 milions d'euros, que representaria millorar els sistemes de control de l'aeroport lleidatà per fer-lo operatiu de cara als dies de boira intensa. En unes declaracions recollides pel digital Nació Lleida, Font manté que situacions com les que s'han viscut en les darreres setmanes, amb més de mitja dotzena de vols que havien d'aterrar a les instal·lacions lleidatanes desviats a Reus, no són habituals. En aquest context, Font conclou que les decisions no poden prendre's atenent una dinàmica temporal.

La Paeria ha reclamat la millora dels sistemes de control de l'aeroport al·legant que és precisament a l'hivern quan més activitat registra la instal·lació, ja que acull turistes britànics que viatgen amb intenció d'anar a Andorra a esquiar. Manté l'Ajuntament de Lleida que, si és a l'hivern quan s'encadenen més dies de boira, es fa necessari trobar una solució per no paralitzar l'activitat d'Alguaire.

També el president de la Cambra de Comerç de Lleida, Joan Simó, ha demanat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que tingui un gest amb les comarques d'interior i instal·li un sistema avançat d'antiboira a l'aeroport lleidatà per evitar que “les companyies marxin a altres aeroports si no poden operar al de Lleida”. Simó ha afirmat: “Existeixen inversions en infraestructures de Barcelona molt més cares i no s'hi posen tantes traves.”

Per la seva part, el grup del Partit Popular a l'Ajuntament de Lleida presentarà en el pròxim ple de la Paeria una moció per instar el govern a procedir a la instal·lació a l'aeroport de Lleida-Alguaire d'un sistema avançat d'aterratge instrumental que permeti aterrar en dies de boira intensa, “amb l'objectiu de garantir la seguretat i la continuïtat de les companyies aèries que actualment operen a l'aeroport de Lleida” i “evitar la mala imatge i la vergonya que suposen les reiterades cancel·lacions de vols com està succeint aquest hivern a causa de la boira”, segons ha explicat el portaveu popular, Joan Vilella. Tot i reconèixer l'elevat cost que suposaria la instal·lació d'aquest sistema antiboira avançat, Vilella considera: “Ja que tenim l'aeroport el que s'ha de fer és que sigui operatiu. Del contrari potser el millor seria tancar-lo.”

LA XIFRA

7
milions d'euros és el cost aproximat que representaria dotar Alguaire d'un sistema antiboira.

LA FRASE

Per tenir l'aeroport operatiu al màxim de dies possible és necessària aquesta inversió
Àngel Ros
alcalde de lleida
25.000
passatgers passen anualment per les instal·lacions d'Alguaire. Té capacitat per a més de 400.000.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona