Infraestructures i serveis

Valls espera enllestir aviat les obres d'Espardenyers

L'Ajuntament atribueix l'endarreriment a la troballa de sitges medievals a la zona

S'espera el vistiplau de Cultura per cobrir les restes arqueològiques

Les obres dels carrers Espardenyers i Forn Nou del nucli antic de Valls, que constitueixen una de les artèries d'accés a l'edifici del futur museu casteller, es reprendran aviat. Així ho va anunciar ahir la regidora Judit Fàbregas, que, acompanyada de tècnics i arqueòlegs, va informar in situ als membres de la comissió de Patrimoni Municipal de les tres sitges medievals trobades a la zona i que, segons va explicar, han suposat l'alentiment dels treballs.

Les obres de subministrament de serveis al museu i de reurbanització dels carrers de l'entorn van treure a la llum, a principis de desembre, aquestes tres sitges medievals del carrer Espardenyers, que han estat objecte d'estudi i documentació i comunicades a Cultura. Ara, segons Fàbregas, s'espera una autorització “imminent” per poder reprendre unes obres que inclouen canalitzacions de gas, llum, aigua i clavegueram. L'anunci va coincidir amb un cert malestar dels comerciants de l'entorn, que feia dies que veien els carrers esventrats. De retruc, el calendari per acabar el carrer Forn Nou s'ha vist afectat.

Segons Fàbregas, les tasques d'urbanització estaran enllestides d'aquí a un mes a tot estirar. La regidora de Barri Antic i Patrimoni creu que el procés ha estat necessari per “garantir la màxima protecció del patrimoni de la ciutat”.

Tres sitges anteriors als edificis

Les tres sitges medievals que s'han localitzat, una d'elles en força bon estat de conservació, no han pogut ser datades amb els materials trobats a l'interior. De fet, es considera que són anteriors a les cases que es van construir i que es van aprofitar per reomplir-les posteriorment. Això situaria aquests centenaris magatzems de gra entre finals del segle XIII i principis del segle XIV, quan Valls va expandir-se i es van aixecar els primers edificis del carrer de la Cort. A més, segons els historiadors, és molt possible que siguin estructures bessones i que tinguin associades altres sitges que es troben sota els edificis actuals.

En pocs mesos, a més d'aquests elements, s'han trobat 14 sitges al carrer Artús del segle XIV i cinc més en els treballs que es van fer al nucli de Masmolets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona