L'estrena de l'aeroport d'Alguaire s'ajorna

La Generalitat volia estrenar l'aeroport de Lleida-Alguaire abans de Nadal, però segurament no ho podrà fer. Falta el permís que ha de donar Aviació Civil, dependent del Ministeri de Foment. Segons fonts del Departament de Política Territorial de la Generalitat, aquest permís fa setmanes que està tramitat però encara no s'ha obtingut cap resposta, i des del govern català ja es veu clar que no s'arribarà a temps. Ahir, el conseller Joaquim Nadal se'n va lamentar durant una entrevista a COM Ràdio.

Sense aquest permís, l'aeroport d'Alguaire no es pot fer servir per a vols comercials. El govern tenia emparaulats alguns vols xàrters coincidint amb l'estrena de l'aeroport per abans de Nadal i coincidint amb l'arrencada de la temporada d'esquí al Pirineu. Encara que el permís d'Aviació Civil arribés demà mateix, encara caldrien uns quants dies per poder organitzar aquests vols i vendre els bitllets, de manera que el govern ja s'ha fet a la idea que no podrà inaugurar quan volia sinó que ho haurà de fer, amb tota probabilitat, després de Cap d'Any.

L'aeroport ja està fet. És el primer aeroport que construeix i gestiona íntegrament la Generalitat. El govern ha posat a concurs la gestió perquè una empresa privada se n'encarregui durant els pròxims 30 anys buscant-hi el màxim benefici i rendiment, amb la supervisió d'un consorci format per la Generalitat, la Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç i ajuntaments. Serà el primer aeroport de l'Estat que funcionarà amb aquesta fórmula publicoprivada i sense passar per l'ens aeroportuari de l'Estat, AENA. Fins que no s'adjudiqui, els primers mesos la gestió la farà directament la Generalitat.



Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona