Infraestructures i serveis

Territori

La Diputació deixa clar el projecte del pont de Manlleu

L'ens provincial assumeix tota la responsabilitat d'haver de tallar el pont al trànsit per millorar la seguretat i l'accessibilitat de l'estructura

Els veïns de Vista Alegre podran aparcar gratis a la plaça

Posada en escena contundent ahir a Manlleu per aclarir diversos aspectes vinculats amb les obres del pont de Can Molas. L'alcalde, Àlex Garrido, acompanyat de la majoria del seu equip de govern, va comparèixer al costat del diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, per frenar la polseguera que s'ha aixecat en les últimes setmanes al voltant d'unes obres que començaran al novembre. D'una banda, Fàbrega va recordar que el pont “és propietat de la Diputació, i encara que l'Ajuntament no ho volgués la nostra obligació és tenir en bones condicions el pont, i ara mateix no es compleixen diverses mesures de seguretat ni d'accessibilitat”. En aquest sentit, el diputat va explicar que cal substituir les baranes i augmentar l'amplada del vial fins als 9,50 metres. “L'única manera de fer-ho és fent més grossa la plataforma superior, que també està deteriorada, i això no es pot fer sense tallar el pont uns vuit mesos”, va afirmar el diputat, que sí que va confirmar que hi podran circular “bicicletes, persones i motocicletes, per un vial d'uns 2 metres ”. Pel que fa a la passera que reclamen els veïns de Vista Alegre, Jordi Fàbrega va recordar que aquestes estructures “no són aptes per al trànsit rodat. Perquè hi puguin passar vehicles cal un pont nou, que valdria 3,5 milions d'euros. No hem vist mai un pont nou enganxat a un de ja existent que cal reformar”.

El camí de Malars

Des del govern, Àlex Garrido va lamentar la “instrumentalització política de les obres que s'ha fet des d'una part de l'oposició”, i va insistir en la voluntat de continuar parlant amb els veïns afectats per buscar “solucions serioses, raonables i sobretot possibles”. En l'acte, Àlex Garrido va anunciar que es posarà a disposició dels veïns de Vista Alegre el pàrquing del Gas –situat al nucli urbà, a 500 metres del barri– i s'establirà també la gratuïtat per a aquells que vulguin deixar el cotxe a l'aparcament subterrani de la plaça Fra Bernadí, una mica més allunyat que la primera opció.

La principal novetat, que s'afegeix a les ja anunciades d'un servei d'autobús interurbà o l'atenció sanitària domiciliària en alguns casos, és la voluntat de condicionar el camí de Malars com a alternativa de pas. “Cal parlar amb els municipis per on passa, però seria el recorregut més curt per a la gent de Vista Alegre per poder anar en cotxe des del seu barri fins al centre de Manlleu passant per Roda de Ter”, va explicar l'alcalde, Àlex Garrido.

LA FRASE

No hem vist mai un pont nou enganxat a un d'existent que cal reformar. Una passera no accepta vehicles
Jordi Fàbrega
Diputat d'infraestructures i mobilitat de la diputació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona