L'Eliana reclama a Ferrocarrils de la Generalitat la seua inclusió en la fase de prova del servei nocturn

El Ple de l'Ajuntament de l'Eliana ha acordat per unanimitat sol·licitar a Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana la inclusió del municipi en la fase experimental del servei de metro nocturn que Metrovalencia posarà en marxa l'estiu de 2010.

L'alcalde de l'Eliana, Josep María Àngel, ha manifestat la seua «sorpresa, malestar i falta de comprensió» per la limitació d'esta iniciativa a només una part dels municipis de la xarxa de Metrovalencia —les destinacions finals estan fixades a Torrent, Rafelbunyol, Paterna i Seminari—, una decisió que «obvia les necessitats i demandes dels usuaris residents en localitats com l'Eliana, La Pobla de Vallbona, Benaguasil o Paterna; que conten amb importants zones residencials».

El primer edil ha denunciat que «difícilment es podrà comprovar la demanda real del metro nocturn si no es té en compte a la totalitat d'usuaris, i fonamentalment a aquells que major ús farien d'este servei al residir en municipis allunyats de València». En este sentit, Àngel ha subratllat que «el que volem és que la fase de prova s'estenga a aquells municipis que, a pesar de tenir una necessitat real i efectiva del mateix, no estan inclosos en la mesura».

Així mateix, Àngel ha recordat que la Corporació Municipal, mitjançant diferents acords plenaris, les associacions de veïns de l'Eliana i la «Plataforma 15 minuts» —a la qual el consistori es troba adherida— han manifestat en reiterades ocasions a la Conselleria d'Infraestructures i Transports i a FGV la necessitat de millorar aspectes de la línia 1 com la freqüència horària o l'establiment d'un servei nocturn els caps de setmana. Per tot això, el primer edil troba «encara més incomprensible que se'ns deixe fora a l'hora de prendre la decisió».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.