Infraestructures i serveis

aeroports

caos al Prat

L'aeroport no recuperarà la normalitat fins a mitjan juny

El Ministeri de l'Interior comprarà 40 verificadors per controlar la documentació i hi destinarà més agents

El secretari de Seguretat admet que “les cues han sobrepassat el que és raonable”

Les aglomeracions en el control de passaports a l'aeroport del Prat continuaran, pel cap baix, fins a mitjan juny, segons va admetre ahir el director general de Seguretat de l'Estat, José Antonio Nieto. Entre el Ministeri de l'Interior i Aena (l'ens estatal que gestiona els aeroports) compraran 450 verificadors automàtics de documentació, dels quals 40 s'instal·laran a les cabines de Barcelona. D'aquesta manera, no hi haurà cabines de control sense verificador, com ara succeeix.

La compra forma part de les mesures de xoc que van decidir ahir el delegat del govern de l'Estat a Catalunya, Enric Millo; la directora de l'aeroport, Sònia Corrochano; el mateix Nieto, i altres responsables policials i de la Guàrdia Civil. Els caps policials preveuen destinar 40 agents de policia més, que se sumarien als 40 ja enviats la setmana passada des de la caserna de Cornellà de Llobregat (una trentena) i des de Madrid. Nieto va assegurar ahir que mantindrà el “compromís” de dotar el 100% de la plantilla de policies de l'Estat a Catalunya i, sobretot a l'aeroport, “si cal dialogant i pactant” amb els sindicats. La Policía Nacional hauria de disposar de prop de 4.000 agents a Catalunya, però no arriba als 3.000.

A banda de la dotació personal, Aena s'ha compromès a ampliar l'amplada de banda per agilitzar la revisió automàtica dels passaports o els DNI, i a la presència d'informadors que ajudaran els passatgers.

L'Estat situa els dies crítics en els diumenges, malgrat que la realitat és que hi ha cues durant tots els caps de setmana. El Prat té més de 3.000 agents i personal destinat a la seguretat i “aquesta continuarà sent una prioritat”, preveu Nieto. Tant el secretari de Seguretat com el delegat de l'Estat, Enric Millo, van preveure un estiu “sota control”. Tot i que Millo havia demanat “paciència” dimarts als passatgers i atribuïa el caos a l'augment de la seguretat, Nieto sí que va admetre que “les cues havien sobrepassat el que és raonable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia