Infraestructures

L'Estat haurà de revisar el traçat de la nova autovia A-7 per Tortosa

El PSC i CiU es disputen el mèrit d'una resolució de la comissió de Foment

«S'ha fet un pas més, però encara no és el definitiu», va valorar Ferran Bel. Així, l'alcalde va destacar que «s'ha obert una porta, que fins ara Tortosa tenia tancada», ja que Foment haurà d'estudiar altres traçats per a l'autovia i valorar les diferents propostes, al marge del traçat que separa el poble de Campredó del nucli de Font de Quinto i del raval del Pom. L'alcalde de Tortosa va recordar que la resolució de la comissió de Foment és el fruit de la proposició no de llei que ell mateix i el vicepresident del Congrés dels Diputats, el també convergent Jordi Jané, van presentar a finals d'octubre. En aquella moció, CiU reclamava un nou traçat de l'autovia A-7 al seu pas pel poble de Campredó, «que no separi els seus tres nuclis de població del raval del Pom, Font de Quinto i Mas de la Missa». A més de la proposició, Bel i Jané van sol·licitar la compareixença del secretari d'estat de Planificació i Infraestructures del Ministeri de Foment. L'alcalde va denunciar en aquell moment que Foment no havia volgut dialogar amb l'Ajuntament, i que per això era necessari propiciar un debat en el si de la comissió.

«Ara no s'ha aprovat estrictament la moció presentada per CiU, però calia assumir una posició possibilista», va precisar Bel. L'alcalde tortosí, no obstant això, va avançar-se a qualsevol polèmica i va advertir que ningú hauria d'utilitzar políticament el fet que l'Estat haja d'estudiar ara les diferents alternatives de traçat. «Que ningú ho utilitze per poder dir, malintencionadament, que l'autovia es retarda», va remarcar. En aquest sentit, Bel va recordar que el pressupost de l'Estat pel 2010 no preveia cap partida per al tram de l'A-7 entre la Jana i el Perelló. «Per tant, Foment podrà treballar tranquil·lament durant tot l'any, ja que el 2010 no havien de començar les obres», va concloure.

Com a l'Ametlla de Mar

GUSTAU MORENO

Com que CiU va acabar acceptant una esmena del PSOE, els socialistes catalans van afanyar-se a anunciar, ja dimecres a la nit, que la comissió de Foment havia aprovat una resolució que insta el govern de l'Estat a fer un nou estudi d'impacte ambiental de l'A-7. Amb tot, el comunicat del PSC en cap moment es referia al conflicte per l'afectació de l'autovia sobre el poble de Campredó. En la mateixa nota, la diputada ampostina del PSC, Lluïsa Lizárraga, recordava la importància de l'A-7 «perquè millorarà la connectivitat del territori», i també «la voluntat de consens» del Ministeri de Foment en casos com el canvi de traçat que havia reclamat l'Ametlla de Mar, un municipi governat per CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona