Infraestructures i serveis

transports

reivindicació

Front comú per reclamar la prolongació de l’L1 de metro

La Taula de la Mobilitat inicia una campanya per reclamar a la Generalitat la connexió promesa entre Badalona i Santa Coloma

La Generalitat calcula que el projecte estarà redactat el 2020

El ple municipal de Badalona aprovarà aquesta tarda, amb el suport de la majoria de partits, una moció que insta la Generalitat a reactivar el projecte de connexió de les ciutats de Badalona i Santa Coloma de Gramenet a través de la prolongació de la línia 1 de metro. La moció s’aprova a instàncies de la Taula de la Mobilitat de Badalona, que en paral·lel ha convocat una concentració a la plaça de la Vila, a partir de les sis de la tarda.

Aquesta organització, que té el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), reclama que es reprengui el projecte que ha de connectar l’estació del Fondo (Santa Coloma) amb la de Pompeu Fabra (Badalona), en el mateix punt en què es va abandonar, quan es van arribar a presentar al·legacions al primer dels dos trams en què es divideix l’actuació. I anuncia la creació d’un front comú, veïnal i polític, per aconseguir que el pressupost de la Generalitat del 2020 prevegi l’inici de les obres.

El nou tram de línia inclou quatre estacions i ha de donar servei a la zona nord i nord-oest de Badalona, a més del Fondo i el centre de Badalona. Se’n beneficiarien uns 63.000 veïns, segons van explicar ahir Diego Guerrero i Conxita González, membres de la taula.

El secretari general de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Ferran Falcó, recorda que la construcció d’aquest tram, previst en el pla director d’infraestructures 2012-2020, té un cost d’uns 470 milions d’euros i que per al govern català és prioritari finalitzar el tram central de la línia 9, que també beneficia aquests dos municipis. Falcó calcula que l’any 2020 la Generalitat estarà en condicions de sufragar el projecte constructiu de l’extensió de l’L1.

La Taula de la Mobilitat demanarà una reunió amb el conseller Josep Rull, i anuncia mobilitzacions a partir de l’any vinent si considera que la Generalitat no assumeix els compromisos reclamats. Abans, es vol impulsar una campanya de recollida de firmes i implicar Santa Coloma en la reclamació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona