Infraestructures i serveis

trànsit

protesta

La plataforma de l’N-240 pressionarà via els partits

Acusa Foment de “falta de sensibilitat, que els porta a no fer actuacions com ara bonificar els camions i alliberar el peatge”

Iniciarà contactes amb els partits per “forçar un canvi d’actitud”

La plataforma Prou Morts a l’N-240 considera que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, “no mostra la sensibilitat necessària cap al patiment de les famílies dels usuaris habituals de la via”, segons va afirmar ahir la plataforma –formada per alcaldes i regidors– en un comunicat.

Després de la mort en un xoc frontal de dues joves, dilluns, la plataforma es va reunir a la nit amb caràcter d’urgència per valorar la situació i acordar iniciatives. Ara mateix, la plataforma descarta convocar noves accions populars de protesta, com els talls de carretera que s’han portat a terme aquest hivern i primavera. Després de la reunió de la plataforma amb el secretari general d’Infraestructures, fa un mes, la sensació general és que Foment no es mourà del que fins ara ha anunciat. Amb accidents o sense. És a dir, la construcció de tres rotondes i la licitació de l’estudi informatiu del desdoblament, això si és que en-guany sí que compleix amb l’inclòs en el pressupost. El fet que l’accident de dilluns coincidís amb la presència del ministre a una vintena de quilòmetres de Juneda i “ni s’hi atansés ni es posés en contacte amb els representants de les poblacions afectades” també ha indignat la plataforma. “Els alcaldes considerem que aquesta falta de sensibilitat cap a la greu problemàtica diària que patim també els porta a no voler fer actuacions com ara presentar el calendari d’obres”, diu la plataforma. O altres solucions immediates per a la descongestió de l’N-240 com ara “obligar ja al transport professional de llarg recorregut a anar per l’autopista bonificant-li el peatge o alliberar-lo per a tothom com a mínim temporalment mentre no acabi l’execució de les obres”, asseguren els ajuntaments.

“Tanda de contactes”

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, puntualitza: “Totes aquestes actuacions només requereixen voluntat política, però veiem que el govern de l’Estat no té interès real a reduir, com més aviat millor, l’accidentalitat d’aquesta carretera essencial.” Així, la plataforma ha decidit l’inici d’una nova tanda de contactes amb totes les formacions polítiques “capaces de forçar canvis d’actitud en el govern del Partit Popular, i amb alguns dels seus representants locals i nacionals al Parlament i l’Ajuntament de Lleida, entre d’altres”. La plataforma vol fer pressió per “exposar-los la necessitat d’emprendre actuacions urgents per posar fi a aquesta trista xacra” de l’accidentalitat. Cal recordar que el Parlament, el Congrés i la Diputació de Lleida ja han aprovat mocions respectives instant el govern espanyol a alliberar el peatge de l’autopista entre Lleida i Montblanc com a solució immediata a l’accidentalitat.

LA XIFRA

8
quilòmetres
a la variant de Juneda compromesa, fa un mes, per Foment, però encara en tràmits administratius.

LA FRASE

Veiem com el govern de l’Estat no té interès real a reduir, com més aviat millor, l’accidentalitat
Enric Mir
ALCALDE DE LES BORGES BLANQUES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona