Infraestructures i serveis

Ensenyament

L’ampliació de l’escola de Sant Jaume de Llierca encara no té projecte

La Generalitat ha rescindit el contracte amb l’equip que havia guanyat el concurs i el procés d’adjudicació s’ha hagut d’iniciar de nou

L’ampliació de l’escola de Sant Jaume de Llierca, Les Escomes, no començarà fins a mitjan curs vinent. Tot i que estava previst que els treballs poguessin començar al setembre i que al cap d’uns mesos ja es poguessin fer servir alguns dels nous espais, a hores d’ara ni tan sols es disposa de projecte. L’empresa a qui la Generalitat va encarregar-ne la redacció després que guanyés el concurs corresponent (havia ofert una rebaixa considerable del pressupost de sortida) no ha complert els terminis. Consegüentment, se li ha rescindit el contracte i el procés d’adjudicació ha hagut de començar de nou. L’Ajuntament calcula que, si no hi ha cap més entrebanc, al novembre es podrà tenir redactat el projecte i les obres es podran treure a licitació al gener. Amb aquests nous terminis, l’ampliació no estarà enllestida fins a principis del curs 2018/2019. L’alcalde, Jordi Cargol (PDeCAT), ha fet saber la seva preocupació al Departament d’Ensenyament: “Fa anys que l’escola té un greu problema de saturació a les aules, fins al punt que s’han de fer algunes classes al passadís.” Per al curs vinent s’ha incrementat la matrícula fins a un centenar d’alumnes i el problema es farà més greu.

L’ampliació, pressupostada en uns 450.000 euros (200.000 a càrrec de l’Ajuntament i la resta, de la Generalitat), pràcticament doblarà l’espai actual, amb quatre aules, una biblioteca, uns lavabos, una sala de professors i una classe de psicomotricitat nous. A més, es redistribuirà parcialment la part antiga de l’escola. Les Escomes forma part del ZER El Llierca, junt amb els centres educatius de Tortellà, Montagut i Argelaguer.

El nou entorn, al setembre

També hi ha retard en les obres de reordenació urbanística de l’entorn de l’escola Les Escomes i de la zona esportiva, però a l’Ajuntament estan convençuts que la part que afecta l’accés al centre educatiu estarà enllestida al setembre, en l’inici del curs.

Projectat per l’equip d’arquitectura de Xavier Bayona, la intervenció consisteix a bastir un vial per a vianants que va de l’extrem del nucli de Sant Jaume fins a l’esplanada on hi l’entrada al camp de futbol, passant entre aquest recinte i el de l’escola. El paviment del nou vial, així com d’on ara hi ha el carrer d’entrada a Les Escomes, quedarà a un sol nivell i adoptarà una estètica de passeig amb arbrat i mobiliari urbà. Per compensar la pèrdua de places d’aparcament al davant de l’escola, l’Ajuntament ha condicionat un camp proper per poder-hi estacionar. El pressupost és de 220.000 euros.

En una segona fase s’ordenarà la zona del darrere del camp de futbol en direcció al riu, fent que el format de passeig de vianants de la primera fase es prolongui. També es preveu cobrir la pista poliesportiva que hi ha al costat del camp de futbol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona